ÎPS Teodosie a dezvăluit leacul pentru patima autosatisfacerii. Ce trebuie să facă păcătoșii: „Să vedeți cum se potolesc!”

ÎPS Teodosie a dezvăluit leacul pentru patima autosatisfacerii. Ce trebuie să facă păcătoșii: „Să vedeți cum se potolesc!”
IPS Teodosie, despre pacatul masturbării

ÎPS Teodosie șochează din nou cu un sfat pe care îl recomandă tuturor cetățenilor care sunt gata să cadă în ispită. Pentru că se apropie postul Paștelui, arhiepiscopul Tomisului, le recomandă tuturor creștinilor cum să scape de dorința de a săvârși păcatul masturbării.

Soluția propusă de ÎPS Teodosie pentru păcătoși

ÎPS Teodosie a creat un val de nemulțumiri în rândul românilor, după ce acesta a încălcat în repetate rânduri legea, afișându-se în spații publice sau restrânse fără mască de protecție. În urmă cu puțin timp, arhiepiscopul Tomisului le-a transmis credincioșilor ispitiți de păcat ce trebuie să facă pentru a-l alunga. Acesta spune că păcatul masturbării a devenit un mod de viață pentru unii, motiv pentru care trebuie îndepărtat cât mai repede.

În plus, reprezentantul BOR le recomandă credincioșilor să se apropie de Dumnezeu prin rugăciune, iar energiile care se acumulează în organism să fie eliberate cu ajutorul mătăniilor.

„Ei trebuie să conştientizeze că acest păcat pe care unii-l fac din instinct, dintr-o obişnuinţă, unii au luat model de la alţii, ori au fost ispitiţi de alţii, acest păcat trebuie eradicat.

De aceea sunt canoane la noi, la ortodocşi. Omul să citească, să vegheze, să ştie că Dumnezeu este cu el. Să-i fie ruşine de acest păcat. Şi să facă mătănii pentru că unii consideră că acumulează o energie lăuntrică care le dă un neastâmpăr. Să facă 40, 50, 100 de mătănii şi să vedeţi cum se potolesc.
Și mătăniile se fac cu cugetare”, a subliniat IPS Teodosie.

ÎPS Teodosie nu îl cheamă la judecata Sfântului Sinod ÎPS Calinic

ÎPS Teodosie s-a decis să nu-l cheme la judecata Sfântului Sinod pe ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, după ce acesta a vorbit despre pericolul scufundării complete a bebelușilor în apa de la botez.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat, menționând că ÎPS Teodosie va avea o discuție cu ÎPS Calinic la următoarea întâlnire.

”Referitor la informația de presă potrivit căreia ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îl va „chema la judecata Sinodului” pe IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, precizăm că ÎPS Teodosie NU ar urma să inițieze în Sfântul Sinod o acțiune de chemare în judecată a IPS Calinic, în fața vreunei instanțe bisericești.

Afirmația IPS Teodosie a fost scoasă din context și eronat înțeleasă. Așa cum se poate observa și pe materialul atașat, săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obișnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar IPS Teodosie a menționat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial.

De altfel, relațiile dintre cei doi ierarhi sunt relații frățești, cordiale, chiar apropiate, contrar tendinței unor publicații de a semăna discordie și război, încercând iluzoriu să-i creioneze IPS Teodosie un portret de extremist sau rebel al Sf. Sinod”, a anunțat Arhiepiscopia Tomisului, potrivit Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI