Ipostaza dureroasă în care a fost surprins Prințul Harry la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a. A frânt inimile tuturor

Ipostaza dureroasă în care a fost surprins Prințul Harry la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a. A frânt inimile tuturor
Cum a fost surprins Printul Harry la priveghiul bunicii sale

Este doliu uriaș în Marea Britanie, după ce Regina Elisabeta a II-a s-a stins pașnic la reședința sa din Scoția, la vârsta de 96 de ani. Presa din toată lumea este cu ochii pe familia regală, de mare interes fiind cei doi nepoți ai monarhului, Prințul William și fratele său, Harry. Acesta din urmă a reușit să atragă toată atenția cu cea mai recentă apariție la priveghiul bunicii sale.

Prințul Harry este marcat de moartea bunicii sale

Nepoţii Reginei Elisabeta a II-a au stat de veghe la catafalcul monarhului britanic în jur de 15 minute. Frații William și Harry, Peter Phillips, Zara Tindall, prinţesele Eugenie şi Beatrice, Lady Louise Mountbatten-Windsor şi vicontele Severn au înconjurat sicriul şi au stat de gardă câteva minute. Băieții regelui Charles au purtat uniforme militare, iar ceilalaţi șase au fost îmbrăcaţi în negru.

Moment emoționant lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Casa regală britanică i-a permis prințului Harry să poarte uniforma militară pentru prima dată de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, ca semn de respect. Fiul regelui Charles a apărut alături de ceilalți verișori ai săi la priveghiul bunicii lor, iar momentul a fost emoționant. Totuși, un detaliu ciudat pentru Harry a ieșit la iveală. De pe uniforma lui au fost eliminate inițialele „ER” purtate în mod tradițional doar de cei aflați în serviciul monarhului, pentru că ducele de Sussex și soția lui, Meghan Markle, au ales să renunțe la toate privilegiile regale.

Cu toate acestea, Regele Charles i-a dat permisiunea mezinului de a purta uniforma militară în interiorul Palatului Westminster, ulterior luându-se decizia ca de pe umărul lui Harry să fie șterse inițialele „ER”, care au fost păstrate doar de William. Acronimul reprezintă prescurtarea de la Elizabeth Regina.

Demonstrație de respect profund pentru suverană

Cei doi frați au stat împreună lângă sicriul suveranei, pentru a demonstra că au lăsat deoparte neînțelegerile într-un moment atât de delicat și trist. William și Harry i-au condus pe cei șase verișori la ceremonia de la Westminster Hall. Prețioșii nepoți ai Reginei au stat unul lângă celălalt noaptea trecută, în demonstrația supremă de respect pentru iubita lor „bunica”, notează The Sun.

Prinții William (40 de ani) și Harry (38 de ani) au fost din nou uniți de durere, în timp ce stăteau lângă sicriul din Westminster Hall. Prințesele Beatrice și Eugenie i-au adus un omagiu, mulțumindu-i Reginei pentru că le-a făcut să râdă.

În cadrul privegherii de sâmbătă seara, nepoții monarhului au îndeplinit semnul ceremonial al respectului. William și Harry au condus grupul, aliniindu-se cu puțin înainte de ora 18.00 (vezi FOTO în GALERIE).