Ion Țiriac, mesaj pentru Gică Hagi. Ce spune despre cariera lui: „De la zero, la infinit!”

de: Marian Cărăvan
02 03. 2020

Ori de câte ori a avut ocazia, Ion Țiriac a scos în evidenţă situaţia dezastruoasă în care a ajuns sportul românesc, din cauza lipsei infrastructurii şi a dezinteresului celor care fac la noi legile şi regulamentele din sport. Fostul tenismen are un mesaj pentru Gică Hagi, ale cărui realizări din carieră le consideră extraordinare.

Mesaj pentru Gică Hagi de la Ion Țiriac

Mereu acid când e vorba de dezastrele din sportul românesc, Ion Țiriac remarcă totuși și exemplele pozitive. Realizările lui Gheorghe Hagi la Viitorul Constanța i se par extraordinare fostului jucător de tenis care a făcut să se vorbească la superlativ despre România. Ion Țiriac l-a lăudat zilele trecute pe Hagi la patinoarul pe care l-a deschis la Otopeni.

Nu de puține ori, Țiriac s-a aflat în centrul atenției purtând discuții pe tema fotbalului mioritic. Nu a scăpat niciun prilej de a taxa lacunele sportului rege, dar și pentru a lăuda realizările. Dialogul purtat la distanță cu Ionuț Negoiță pe tema soartei echipei de fotbal Dinamo l-a făcut pe Ion Țiriac să remarce realizările  lui Gică Hagi la Viitorul Constanța, pe care le consideră extraordinare.

Realizările lui Gheorghe Hagi sunt apreciate de Ion Țiriac

Țiriac se zbate pentru performanță în sport

Țiriac e convins că mai mulți de Hagi în România ar face fotbalul autohton mai bun.

„Hagi e unul singur. Dacă ar fi vreo 50 de Hagi mititei în ţara asta, vă promit eu că ne-am uita la fotbal cu alţi ochi decât ăia cu care ne uităm azi. Hagi este unul singur. Am spus-o şi la Iaşi. La Iași, am fost acolo, dacă se realizează şi au toate premisele să facă acest centru regional de tenis, o să fie pe departe cel mai mare în România. 23 de terenuri, şase acoperite, cu cămin cu grădiniţă, cu tot ce trebuie la un loc.

Şi domnul Boc (n.r. Emil Boc, primarul Clujului) ne-a confirmat că-l face la Cluj, imediat (n.r. Centru Regional de Tenis). Lângă Braşov, la Cristianu Mare, tot un primar. E vorba de om, nu de oraş. Cel puţin cele patru se pot face la tenis”, a declarat Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Câștigător al turneului de la Roland Garros în 1970 alături de Ilie Năstase, Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, fiind proprietarul unui număr mare de firme în domeniul bancar, auto și cel al transporturilor. Este primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii fiind cotat ca având o avere personală în jur de 1,1 miliarde dolari în martie 2007. În noiembrie 2007, averea sa a fost estimată la 2,2-2,4 miliarde de dolari.