Ion Țiriac închide banca. Gata cu banii: și Simona Halep va suferi după acest anunț

Ion Țiriac închide banca. Gata cu banii: și Simona Halep va suferi după acest anunț
Miliardarul anunță o decizie radicală

În urmă cu trei ani, miliardarul Ion Țiriac ajungea la un acord de principiu cu Primăria Madridului pentru a menține turneul de tenis Mutua Madrid Open în capitala Spaniei până în 2031. De atunci au fost jucate, cel puțin două turnee importante. Majoritatea au fost finanțate de fostul mare tenisman, ca fonduri de premiere. Într-o perioadă în care lucrurile nu merg bine peste tot, ca urmare a crizei, Ion Țiriac a făcut un anunț care va afecta bunul mers al turneului.

Turneul de la Madrid, finanțat de Ion Țiriac, până în 2031

După acordul de principiu din iunie 2018, Ion Țiriac punea câteva condiții ca turneul să se desfășoare în capitala spaniolă. Ion Țiriac vorbea de condițiile pentru a menține turneul în capitala Spaniei în 2021.

Printre acestea s-au numărat construirea unui teren în aer liber de 10.000 de locuri la Caja Magica. De asemenea construcția unui stadion polivalent în Madrid.

Un alt punct în acord a fost ajutorul din partea municipalității pentru a crește fondul de premiere cu 30%. Estimările date în urmă cu trei ani erau că Ion Țiriac putea câștiga 81 milioane de  euro între 2021 și 2031 din acest turneu.

Miliardarul anunță o decizie radicală

Odată cu declanșarea pandemiei, criza economică a lovit pe toate planurile. Deși cu mulți bani în conturi, Ion Țiriac a anunțat o decizie neplanificată în urmă cu trei ani, după acordul cu Madridul. Miliardarul a fost obligat să reducă anumite cheltuieli, ca urmare a impactului crizei economice.

Cu alte cuvinte, Ion Țiriac a decis micșorarea premiilor acordate în cadrul Mutua Madrid Open. Până la momentul deciziei Ion Țiriac investea, ca premii, aproape 7 milioane de euro. Ca urmare a crizei, miliardarul a decis micșorarea fondului de premiere, spunând că nu mai poate susține costurile, acestea crescând cu cel puțin 50%.

„Spre norocul nostru, Madridului îi merge mult mai bine decât Europei în general. De la ultimul oraș din Europa, a ajuns cel mai acătării din punct de vedere al numărului infectaților. Vor fi măsuri extraordinare, vor fi costuri peste costuri. Mă costă mult mai mult acum anul acesta, cu 50% din capacitate.

Socoteala e că trebuie să angajez undeva între 1500 și 2000 de angajați mai mulți pentru acest turneu. Un turneu are foarte multe costuri. Nici partenerii nu prea mai plătesc tot, nu vor să plătească că nu mai sunt la fel de mulți spectatori. Dar serviciile trebuie date”, a declarat Țiriac, la începutul lunii mai, pentru GSP.ro.

Dacă va merge până la capăt cu decizia, aceasta  îi va afecta pe majoritatea jucătorilor participanți la turneu, inclusiv pe Simona Halep, care la ultima prezență la Madrid era învinsă de Elise Mertens, meci încheiat 6-4, 5-7, 5-7 în favoarea jucătoaeri belgiene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI