04 iul. 2021 | 11:36

Ion Țiriac e furios pe jucătoarele de tenis: ”A câștigat 60,000$ pentru 12 minute și nu e destul”

Sport
Ion Țiriac e furios pe jucătoarele de tenis: ”A câștigat 60,000$ pentru 12 minute și nu e destul”
Ion Tiriac e furios pe jucatoarele de tenis

Ion Țiriac tună și fulgeră la adresa jucătoarelor de tenis care sunt nemulțumite de premiile financiare pe care le primesc la turneele de tenis. Președintele Federației Române de Tenis vede sportul alb contemporan ca pe o rampă de îmbogățire pentru foarte mulți sportivi. Pe cine a certat Țiriac.

Ion Țiriac e furios pe jucătoarele de tenis

Indignat de atitudinea unor sportivi din vremurile noastre, miliardarul român Ion Țiriac le-a reproșat tenismenilor din generația tânără faptul că foarte mulți dintre ei practică sportul alb pentru a face bani, nu neapărat din dorința de a juca sau datorită talentului înnăscut.

„Matale spune-mi un om care, in conditii normale, nu din acestea de austeritate joaca 50 de minute, iar in aceste 50 de minute mingea este, de fapt, in joc 12 minute. Am numarat eu in finala Roland Garros de fete. In primul tur la un Grand Slam o jucatoare ia $60,000 pentru 12 minute de lovit mingi de tenis si nu e destul.

Atunci va intreb: unde este cererea si oferta si unde, strangularea economica? Sport nu mai exista. Coubertin a murit de mult, era foarte frumos ce spunea – sa participi, nu sa castigi – dar aici e vorba numai si numai despre profesionism si economie.

Pe care eu le inteleg, am trecut pe acolo si ma mandresc cu Ilie Nastase si zic ca jucatorii de acum nu o sa aiba niciodata viata lui Nastase, cu toti banii pe care ii au. Dar al doilea sport din Europa, in America de Sud, in Asia – tenisul, dupa fotbal – este, intr-adevar, cel mai banos din lume,” a declarat Ion Țiriac în emisiunea Așii tenisului de la Digi Sport.

De ce nu a mai vrut Elina Svitolina să joace tenis

În martie 2021, Elina Svitolina a mărturisit că nu se mai simte motivată de a participa la marile turnee de tenis deoarece premiile financiare scăzuseră în contextul pandemic, decizie luată pe fondul crizei economice instaurate din cauza pandemiei de coronavirus.

„In primul rand, nu m-am apucat de tenis pentru ca voiam sa castig multi bani. Am inceput sa joc tenis pentru ca iubeam sportul si imi place sa concurez. Imi place sa castig. Al doilea motiv, aparut ulterior, au fost premiile financiare mari. A trebuit sa imi ajustez viata mea de zi cu zi, sa imi adaptez echipa; sa fiu putin mai desteapta si cred ca toata lumea trebuie sa se adapteze acum, pentru ca exista o schimbare dramatica in premiile financiare.

Cred ca nu e usor pentru unii jucatori sa ne ajustam, inclusiv pentru mine, pentru ca am fost putin rasfatati cu premiile de dinainte. Acum cu siguranta te gandesti ca stii ca vei avea mai putina motivatie la turnee, pentru ca premiile sunt mult mai mici. Sper ca, usor-usor, situatia sa se imbunatateasca si sa revenim la premiile de altadata,” a declarat Elina Svitolina, acum câteva luni.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Examen cu Băsescu la Cotroceni. Imaginile de care a râs toată Europa. Video
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro