Ion Țiriac, dat în vileag de americani. De ce nu zâmbește niciodată miliardarul român

Ion Țiriac, dat în vileag de americani. De ce nu zâmbește niciodată miliardarul român
Ion Țiriac, dat în vileag de americani. De ce nu zâmbește niciodată miliardarul român

Ion Țiriac, dat în vileag de americani. De ce nu zâmbește niciodată miliardarul român. Fostul mare jucător de tenis este cunoscut, mai ales în public, drept o persoană sobră, care afișează mereu o mină gravă, aparent preocupat mereu de marile probleme ale omenirii și Universului. Verbal, Ion Țiriac poate fi destul de hâtru, „lansând” uneori glumițe, de regulă ironice, dar fără să râdă ori să zâmbească. Misterul acestei atitudini a fost descifrat, se pare, de jurnaliștii din SUA.

Ion Țiriac, dat în vileag de americani

Ion Țiriac este deja o personalitate faimoasă în lumea afacerilor și a sportului. Fostul mare jucător a îmbinat utilul cu plăcutul, adunând o avere impresionantă, dar și bucurându-se de plăcerile vieții. A fost căsătorit o singură dată, dar are 3 copii cu alte două femei, însă și o listă lungă de cuceriri, mai mult sau mai puțin știute. Mustața bogată, însoțită uneori și de barbă, a devenit o „marcă înregistrată” a miliardarului. Se pare că ea maschează, totuși, un secret bine păstrat al omului de afaceri.

Ion Țiriac (82 de ani) afișează o atitudine sobră în public, marile probleme ale existenței traversându-i parcă figura plină de seriozitate gravă. Vorba molcomă, pe alocuri voit pigmentată cu arhaisme sau regionalisme, dă la iveală, uneori, ironii și glumițe acide la adresa unora sau a altora. Cea mai fidelă „clientă” a lui a fost campioana americană Serena Williams, cu care a purtat adevărate războaie ale declarațiilor. Cealaltă țintă preferată a ironiilor este chiar vechiul său prieten și partener la dublu, Ilie Năstase. Deja, replicile dintre cei doi par rupte din dialogurile celor două personaje în vârstă, din balcon, ce apăreau în cadrul show-ului „The Muppets”.

De ce nu zâmbește niciodată miliardarul român

Ion Țiriac nu a scăpat analizei ziariștilor americani de la celebra publicație New York Times. Jurnaliștii de peste Ocean i-au făcut portretul miliardarului român și au observat un amănunt interesant: Țiriac nu a fost văzut zâmbind niciodată. Ei au rememorat un episod din vremea în care miliardarul îl impresaria pe Boris Becker și au concluzionat că misterul l-ar constitui starea danturii omului de afaceri. „Prietenii lui spun că nu i-au văzut niciodată dinții!”, au scris ziariștii sursei citate.

Fotograful îl ruga pe Ion Tiriac să zâmbească, dar nu zâmbește, pentru că are o imagine de protejat! Prietenii lui spun că nu i-au văzut niciodată dinții!

Dar Contele Dracula, așa cum este cunoscut în lumea tenisului domnul Țiriac, născut în Transilvania, își dorește să fie cooperant, așa că afișează o alură ceva mai blândă. Înainte de a deveni un Svengali  (n.r. – personaj literar ajuns să simbolizeze o persoană malefică ce dorește să îi manipuleze și să îi controleze pe alții) pentru Boris Becker, un manager de tenis multimilionar, un Donald Trump al capitalismului românesc, Ion a jucat la Wimbledon împotriva unor vedete precum Rod Laver și Stan Smith”, scriu cei de la New York Times.

„A fost un jucător de tenis viclean”

Articolul dedicat lui Ion Țiriac precizează și greutățile întâmpinate de acesta în copilărie, dar și viața de „playboy” pe care o ducea înainte să devină om de afaceri.

Tatăl său a murit de o boală necruțătoare, pe când Ion Țiriac avea doar 11 ani, iar mama sa lucra într-o fabrică, pentru a întreține familia. A fost un copil campion la tenis de masă și jucător olimpic de hochei pe gheață în România, apoi s-a alăturat circuitului de tenis!

Înainte de a deveni om de afaceri, era cunoscut ca un tip excentric, care conducea motociclete, alerga după fotomodele și bea șampanie. A fost un jucător de tenis viclean, chiar dacă uneori nepoliticos, care și-a motivat compatriotul și partenerul de dublu, mai talentat și mai rebel, Ilie Năstase”, a mai scris New York Times.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI