Ion Țiriac dă o nouă lovitură financiară! Va câștiga peste 30 de milioane de euro

Ion Țiriac este o mașină de făcut bani, iar ultima investiție îi va aduce un profit fabulos în fiecare an după un proiect dezvoltat în centrul Bucureștiului

Ion Țiriac dă o nouă lovitură neașteptată! Va câștiga peste 30 de milioane de euro

Miliardarul român a investit într-un proiect imobiliar, aproape de Piața Victoriei, aproape 30 de milioane de euro, iar suma va fi amortizată în doar 8 ani, după calculele diviziei Țiriac Imobiliare.

Aflată pe strada Buzești, la câteva sute de metri de sediul Guvernului, clădirea va fi inaugurată în 2021 și va avea 31.000 de metri pătrați, dintre care jumătate vor fi destinați pentru birouri. Companiile mari din România deja au închiriat spații în noul imobil situat ultracentral, ultimul chiriaș fiind chiar o mare companie farmaceutică.

Astfel, după calculele experților, Țiriac va amortiza investiția în mai puțin de 10 ani, urmând să facă un profit anual de 3,5 milioane de euro doar în anul inaugurării.

Țiriac, o nouă afacere în Giulești

Magnatul român vrea să dezvolte tot mai mult divizia de imobiliare și a schimbat de curând și CEO-ul, aducându-l pe Răzvan Enache, fost în trecut la un alt gigant al imobiliarelor din România, dar și la BCR pentru 3 ani.

Următoarea afacere va fi în Giulești, unde vrea să dezvolte zona, după ce a cumpărat 25.770 de metri pătrați și a început deja demolarea.

Țiriac are extrem de multe afaceri în România și în străinătate, iar averea estimată în acest moment este de 1,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes România. Fostul jucător de tenis nu mai este însă primul în top, după ce a fost depășit de Daniel Dines, cotat la 1,4 miliarde de dolari.

În lumea sportului, Ion Țiriac nu s-a implicat prea mult, dar deține, deocamdată, drepturile turneului de la Madrid. În plin scandal cu Primăria din capitala Spaniei, românul vrea să mute competiția în altă zonă, neajungând la un acord cu oficialii iberici. Experții susțin că turneul spaniol îi aduce un profit de zeci de milioane de euro anual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI