Ion Țiriac a dat o nouă lovitură. Vânzarea de azi care face înconjurul lumii

Ion Țiriac a dat o nouă lovitură. Vânzarea de azi care face înconjurul lumii
Vânzarea cu care Ion Țiriac a dat lovitura

Ion Țiriac dă din nou lovitura! Acesta a ajuns din nou în atenția presei din toată lumea. Ce vânzare l-a pus din nou în ziarele de peste tot? Omul de afaceri român reușește din nou să îi lase pe toți fără cuvinte.

Ion Țiriac, din nou în atenția presei mondiale: afaceristul a dat lovitura

Numele lui Ion Țiriac este din nou pe buzele tuturor la scară mondială. Celebrul fost tenismen a renunțat la licența turneului de categoria ATP Masters 1000, la masculin, şi WTA 1000 Mandatory, la feminin.

Afaceristul în vârstă de 82 de ani a avut o serie de conflicte cu autoritățile orașului Madrid din cauza organizării Madrid Mutua Open. Cel din urmă a ajuns la concluzia că vânzarea competiției ar fi o afacere profitabilă și l-ar scăpa și de câteva dureri de cap.

Negocierile s-au finalizat, arată site-ul Yahoo! Finance, iar o companie uriașă care organizează evenimente sportive, culturale și mondene a bătut palma cu Super Slam Utd pentru licența de la Madrid Open. Dursa citată a subliniat că această competiție va lungi lista marilor evenimente organizate de IMG, după Miami Open (tenis) sau New York Fashion Week (modă).

Tranzacția în cauză trebuie să fie aprobată și de WTA și ATP. Cum este vorba despre o formalitate, ediția aniversară a întrecerii cu numărul 20 va fi organizată de noii proprietari în cadrul complexului ‘Caja Magica’.

„Va fi un puternic element pentru portofoliul nostru global de evenimente şi afaceri în tenis”

„Mutua Madrid Open va fi un puternic element pentru portofoliul nostru global de evenimente şi afaceri în tenis, care acum se va lăuda cu două dintre cele trei evenimente combinate obligatorii din ambele circuite.

Aşteptăm cu nerăbdare să folosim reţeaua mai largă a Endeavour pentru a îmbunătăţi şi mai mult experienţa fanilor şi pentru a adăuga valoare în producţie, media, parteneriate cu mărci importamte, retail şi ospitalitate, aşa cum am procedat cu Miami Open”, a declarat Sam Zussman, co-preşedintele Media and Events al IMG, într-un comunicat.

Afacerea este de așteptat să încheie în primul trimestru al anului 2020 sub rezerva aprobărilor ATP și WTA. Turneul de la Madrid face parte din categoria Masters 1.000 la masculin și WTA 1.000 la femonin. Amintim că Simona Halep a câștigat competiția WTA în 2016 și 2017.

IMG este o companie deținută de grupul Endeavor din anul 2014. Gigantul este cunoscut pentru că a transformat Miami Open într-un turneu de talie mondială și a adus cea mai mare audiență pentru un turneu de tenis din afara celor de Grand Slam.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI