De câte ori a ajuns Ion Iliescu la spital și din ce motive

de: Claudiu Surmei
01 04. 2019

Ion Iliescu a fost transportat, luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu.” Fostul președinte al României ar urma să fie supus unei intervenții chirurgicale la inimă. El a mai avut probleme cardiace și în trecut, când a mai fost operat și i s-au montat 5 stenturi.

În luna mai a anului 2005, Ion Iliescu a fost dus la Spitalul Elias din Capitală, unde medicii l-au supus unei intervenții chirurgicale pentru lărgirea a 5 vase de sânge. Doi ani mai târziu, fostul șef de stat a ajuns din nou pe masa de operație, însă de această dată la Paris, unde medicii i-au montat cel de-al șaselea stent.

Ion Iliescu a mai trecut printr-o intervenție chirurgicală în anul 2012. Medicii de la Spitalul Elias i-au cauterizat atunci un polip care îi apăruse pe colon.

Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital

Fostul președinte al României s-a prezentat luni la un control de rutină la Spitalul Elias, însă aceștia au luat decizia de a-l trimite la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu” pentru investigații medicale amănunțite. „Medicii au observat că dânsul avea o respiraţie greoaie şi au decis să fie trimis la Institutul pentru Boli Cardiovasculare Prof. C.C. Iliescu”, a declarat Silviu Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.

În vârstă de 89 de ani, Ion Iliescu ar putea fi supus din nou unei intervenții chirurgicale. Potrivit informațiilor oferite de medici, acesta este suspectat de pericardită hemoragică.

Ion Iliescu a condus România timp de 11 ani

Ion Iliescu s-a născut pe 3 martie 1930, în Oltenița. 11 ani a stat în fruntea țării Ion Iliescu, în trei rânduri: ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989 – 1992; ca președinte ales al României între anii 1992 – 1996 și 2000 – 2004. În timpul celui de-al doilea mandat al său, România a aderat la NATO și a încheiat negocierile de aderare la Uniunea Europeană.