Ion Iliescu, operat: care e starea de sănătate a fostului președinte

Ion Iliescu, operat: care e starea de sănătate a fostului președinte

Fostul președinte al României Ion Iliescu a fost operat și se simte bine, după ce luni a fost transportat de urgență la Secția de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București.

UPDATE / Ion Iliescu a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar starea de sănătate este bună. Fostul șef de stat a ajuns luni la Spitalul Elias pentru un control de rutină, iar medicii au luat decizia să fie transferat pentru analize amănunțite la Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”. El a fost internat la Terapie Intensivă, fiind suspectat de pericardită hemoragică.

Ion Iliescu a ajuns la spital. El a fost internat la Secția de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București.

Ion Iliescu ar urma să fie supus unei operații pe cord. El a ajuns inițial la Spitalul Elias, dar medicii de acolo l-au direcționat către Institutul „C.C. Iliescu”, după cum notează publicația IMPACT.

Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat şi în 2018. Atunci, tot la Spitalul Elias, el a ajuns din cauza unor probleme de tensiune. Medicii i-au dat asigurări că nu este nimic grav şi l-au lăsat să plece acasă.

Înainte de această internare, a fost supus, în 2012, unei operații pentru un polip la colon. Atunci a fost internat la același spital din Capitală. Conform primelor informații, fostul președinte a ajuns singur la spital. S-a deplasat cu mașina proprie. A acuzat probleme respiratorii.

Cine e Ion Iliescu (pentru cei care nu știu)

Ion Iliescu s-a născut pe 3 martie 1930, în Oltenița. El e un politician român încă din comunism și-a condus România în trei rânduri.

În prima etapă, a fost președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992. Apoi, a devenit președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004. Între 1996-2000 și 2004-2008 a fost senator din partea PSD. De-a lungul carierei sale a mai fost președinte de onoare al PSD.

În prezent, el a devenit subiectul unei anchete în desfășurare. Procurorii Secţiei militare din Parchetul Generel au anunțat, în 2018, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu. Ei sunt vizați în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.

Cei trei au avut următoarele funcții: Ion Iliescu, membru şi preşedinte al CFSN, Gelu Voican Voiculescu, membru CFSN, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN.

Ei sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.

„Probatoriul administrat în cauză relevă că inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI