Iohannis, prima reacție după propunerea lui Nicolicea: ce spune președintele

Autor: Ciprian Ioana - 16:26, 18 apr. 2019

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție după ce PSD i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader și l-a propus pe Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției.

Șeful statului a fost întrebat cum vede ultimele evoluții din PSD. În cazul lui Tudorel Toader a primit o cerere de revocare, dar și o nominalizare supriză: Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției.

Klaus Iohannis a spus că va lua o decizie săptămâna viitoare, dar a sugerat că nu prea ar fi de acord cu propunerea PSD.

„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare şi propuneri de noi miniştri. Însă, primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere guvernamentală. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile se meargă mai prost. Aşa ceva este pur şi simplu inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicaţie pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple”.
Klaus Iohannis, președintele României

Iohannis sugerează că nu-l vrea pe Nicolicea

Întrebat despre nominalizarea lui Eugen Nicolicea, președintele Klaus Iohannis a adus aminte de referendumul pe justiție și de asaltul PSD la adresa justiției.

„În condiţiile în care am convocat un referendum pentru a afla opinia românilor despre acest asalt pesedist asupra Justiţiei, PSD pregăteşte o remaniere  care vrea să întărească – aşa este impresia mea –  asaltul asupra Justiţiei şi acest lucru nu poate fi de bun augur”.
Klaus Iohannis, președintele României

În privința lui Tudorel Toader, șeful statului a spus că nu a discutat cu acesta şi nici nu intenţionează să facă acest lucru.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seară la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei şi demisiile Rovanei Plumb şi Nataliei Intotero, candidaţi la europarlamentare.

De asemenea, a trimis şi propunerile de înlocuitori: Eugen Nicolicea (Justiţie), Oana Florea (Fonduri Europene) şi Liviu Brăiloiu (Ministerul pentru Românii de Pretutindeni).