Iohannis stă geană pe Guvern să nu dea OUG pentru penali

Klaus Iohannis a cerut programul ședințelor de guvern, dar cabinetul condus de Dăncilă a refuzat. Așa că președintele ia atitudine.

Klaus Iohannis a anunțat pe 18 decembrie, la Viena, că va merge la ședințele de Guvern. El vrea să împiedice adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere.

El a spus că o astfel de ordonanță ar fi o eroare gravă pentru România. „Am solicitat agenda. cred că trebuie să vedem lucrurile puțon în perspectivă. Ne pregătim pentru președinția UE și chiar dacă suntem pregătiți, lucrurile nu vor fi simple. Am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare. În repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la ședințele de Guvern”, a declarat președintele.

În ceea ce privește solicitarea lui Liviu Dragnea ca președintele să fie pus sub acuzare pentru înaltă trădare, Klaus Iohannis a spus e un demers politicianist, care din capul locului este sortit eșecului.

„Nu poate nimeni să facă o plângere penală împotriva președintelui. Pentru înaltă trădare sunt proceduri parlamentare complicate, nu are nici un suport, este o fantezie a pesediștilor. Cu siguranță despre acel referendum (privind Justiția – n. r.) o să mai vorbim”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pe 17 decembrie, Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să îi transmită agenda fiecărei ședințe de guvern cu 24 de ore înaintea fiecărei ședințe. El a făcut solicitarea în baza articolului 87 din Constituție.

Cererea, o premieră în România, a venit pe fondul temerilor că guvernul ar putea adopta o OUG pentru amnistie și grațiere. Despre asta a vorbit Liviu Dragnea pe 16 decembrie și a spus că e necesară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI