Iohannis, noi precizări importante pentru români! Ce anunț face președintele în timpul stării de urgență

Iohannis face noi declarații importante despre situația în care ne aflăm. Ce spune despre încetinirea bolii și despre starea de urgență? Care este avertismentul pe care îl trimite românilor?

Iohannis, noi precizări importante pentru români

Președintele susține faptul că trebuie evitate întâlniri sau locuri care nu sunt neapărat urgente. De asemenea, șeful statului subliniază faptul că românii trebuie să aibă mare grijă în perioada aceasta, în contextul pandemiei cu COVID-19. „Nu dăm mâna, nu ne îmbrățișăm, stăm la o distanță de 1-2 metri când ne întâlnim”, arată sursa citată, pentru Digi 24. Iohannis a făcut aceste precizări prin cadrul unei videocoferințe, lucru care a devenit un obicei în criza sanitară pe care a luat-o la cunoștință o lume întreagă.

„Am avut ieri o conferință cu membrii guvernului care sunt foarte implicați. Guvernul a luat ieri măsuri foarte importante și în prijinul românilor și în spriinul firmelor din țară. Starea de urgență a fost decretată pentru a proteja românii de răspândirea acestei boli, dar în același timp a fost decretată pentru a permite măsuri administrative, legislative, guvernamentale, care fac posibilă încetinirea acestei boli, dar și prezervarea vieții economice în România”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis, despre starea de urgență
Iohannis, despre starea de urgență

Atenționare pentru români

„Vă rog să înțelegei că situația nu este doar complicată, ci este gravă. Depinde de noi toți cum trecem prin această perioadă. Avem șansa să trecem prin această perioadă relativ bine. Ați văzut datele din celelalte țări, nu suntem singurii care luptăm cu această pandemie. Întreaga lume este într-o situație gravă. Avem mai puțin de 300 de cazuri, dar experții spun că boala se va extinde în continuare. Este foarte important ca toate spitalele să fie pregătite pentru pacienți, dacă ne uităm în jur putem să ne dăm seama de situația complicată în care se află alții. Dorim să prevenim cu orice preț extinderea, nu dorim să ajungem în situația unei crize profunde”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI