Iohannis a făcut anunțul oficial: se întâmplă după Crăciun pentru milioane de români

Iohannis a făcut anunțul oficial: se întâmplă după Crăciun pentru milioane de români
Campania de vaccinare Covid-19 pe 27 decembrie

România, ca multe alte state afectate de pandemie, așteaptă sosirea primelor loturi de vaccin anti-covid. Deja autoritățile, încă înainte de alegerile parlamentare, au stabilit și planul de vaccinare. Conform planului, campania de vaccinare va avea ca primi beneficiari personalul medical, urmat de cei cu vârste înaintante. Președintele Klaus Iohannis a dat și un termen de începere a campaniei, ieri, într-o conferință de presă.

Klaus Iohannis spune că vaccinarea este voluntară în România

Președintele Klaus Iohannis a reiterat ieri, în conferința de presă, că vaccinarea este voluntară în România. Iohannis a mai recomandat cetățenilor să se vaccineze pentru că „aceasta este singura modalitate de a opri pandemia”. În același timp a anunțat când începe campania de vaccinare, deși fusese deja anunțat acest aspect de Valeriu Gheorghiță.

”România este pregătită să înceapă campania de vaccinare Covid-19 pe 27 decembrie”,  declara miercuri Valeriu Gheorghiță, coordonatorul comitetului național care supraveghează campania, a informat Mediafax.

Conform procedurilor și cerințelor de ordin tehnic, Președintele a explicat că toate vaccinurile COVID-19 vor fi depozitate mai întâi în centrul deschis la Institutul Cantacuzino. De acolo, vor fi distribuite către alte centre din țară.

Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, probabil că vom putea învinge pandemia până în vară„, a mai spus Iohannis după ce a vizitat Centrul Național de Depozitare a Vaccinurilor COVID-19 înființat la Institutul Cantacuzino din București, vineri, 18 decembrie.

Campania de vaccinare va începe imediat după Crăciun

Ieri, Klaus Iohannis, a declarat că în România campania de vaccinare va începe după sărbătorile de iarnă. România va primi primul lot simbolic de 10.000 de doze, a mai spus Klaus Iohannis. Începând din ianuarie.

Conform acordului cu UE, România urmează să primească 100.000 de doze de vaccin COVID-19 în fiecare săptămână. Personalul medical va fi primul care va primi vaccinul, conform planului. După aceea va fi urmat de personalul esențial în etapa a doua și populația generală în etapa a treia.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare pentru Activitățile de Vaccinare COVID-19 (CNCAV), primele 10.000 de vaccinuri care se estimează că vor ajunge în România după Crăciun. Ulterior acestea vor fi trimise către zece spitale de boli infecțioase din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Suceava, Timișoara și Baia Mare.

”Important de știut – vaccinarea este voluntară, nimeni nu este obligat, dar recomandăm tuturor să se vaccineze pentru că această vaccinare este singura – repet – singura modalitate de a învinge pandemia. Vom avea diferite tipuri de vaccin.

Toate sunt foarte bune și toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente; adică funcționează. Toate sunt sigure. Și, în acest fel, dacă ne mobilizăm și vaccinați-vă, probabil vom putea învinge pandemia până în vară”, a spus Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI