Invazie de șerpi în Constanța. Cum explică autoritățile acest fenomen

Invazie de șerpi în Constanța. Cum explică autoritățile acest fenomen
Invazie de șerpi în Constanța

În această perioadă, din ce în ce mai mulți șerpi de casă și de apă apar în municipiul Constanța. Reprezentanții autorităților locale anunță că nu sunt periculoși, deoarece nu sunt veninoși.

Orașul Constanța se umple de șerpi

Odată cu încălzirea vremii, își fac apariția și șerpii de apă și cei de casă. Aceste specii de șerpi sunt întâlnite des, mai ales vara, prin parcuri și zone cu iarbă. Doar anul trecut, constănțenii au cerut ajutorul jandarmilor de zeci de ori pentru a îndepărta șerpii din zonele locuite.

„În această perioadă în care sunt în căutarea perechilor pentru reproducere, șerpii migrează, circulă și bineînțeles se adaptează diverselor medii. Din acest motiv îi găsim, fie prin mașini, fie prin tot felul de cotloane, care nu țin neapărat de vegetație, ci în ascunzișuri, canale unde își caută hrana sau ajung ocazional în migrația lor și din acest motiv întotdeauna lunile acestea ne așteptăm să găsim astfel de specii. Mai putem întâlni și șarpele de stepă, un șarpe neveninos, nepericulos, care vine din zona Mării Caspice și care ușor, ușor se adaptează sudului României, tot mai cald, cu un climat tot mai apropiat de cel tropical și de stepă. Această specie – „Dolichophis caspius“ – a început să fie găsită inclusiv la Drobeta Turnu Severin sau București“, a explicat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Toți specialiștii spun că acești șerpi nu sunt veninoși. Firma care se ocupa cu întreținerea a 80% din spațiile verzi a încheiat unilateral contractul. Acest serviciu a rămas deschis în Constanța. În momentul de față, spațiile verzi sunt îngrijite de voluntari.

Invazie de șerpi într-o localitate de Prahova

Jandarmii din Prahova au fost solicitați de locuitorii a două localități din județ. Oamenii au semnalat prezența unor șerpi aproape de casele lor. La sfârșitul săptămânii trecute, oamenii legii au avut de a face cu două astfel de cazuri. Au fost chemați în în Ploiești și satul Poseștii Pământeni.

„Vă sfătuim să aveți grijă atunci când alegeți locurile pentru picnic, plimbare sau alergare în natură deoarece în această perioadă şerpii sunt imprevizibili și agresivi, iar în cazul unei muşcături victimele trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la o unitate spitalicească pentru îngrijiri și tratament,” au transmis reprezentații Jandarmeriei Prahova.

Specialiștii avertizează că șerpii ies din hibernare vara, cei mai mulți în această perioadă. Din acest motiv, pot apărea în locuri în care de obicei nu o fac, precum casele oamenilor. Asemenea șerpi pot cauza doar o sperietură, ei nu sunt veninoși.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI