10 aug. 2023 | 17:10

Insula bijuterie din Grecia care se redeschide. E un loc de vis, turiştii vor da năvală din nou

Turism
Insula bijuterie din Grecia care se redeschide. E un loc de vis, turiştii vor da năvală din nou
Locul a fost construit inițial în 1471 de arhitectul Antonio Gambello și finalizat de inginerul Brancaleone

În urmă cu mulți ani, majoritatea turiștilor ajungeau și în acest loc, considerat a fi insula bijuterie din Grecia, dar autoritățile luau decizia de a restricționa accesul timp de cinci ani, timp în care zona a fost în plină renovare. Citește mai departe și află detaliile despre Fortăreața Bourtzi, insula bijuterie din Grecia care se redeschide.

Fortăreața Bourtzi, insula bijuterie din Grecia care se redeschide

Pentru turiștii care au vizitat și în anii trecuți Grecia, locul despre care vorbim azi a fost o atracție turistică importantă, atât pentru turismul local, cât și pentru istoria de milenii a Greciei.

Concret, este vorba despre Fortăreața Bourtzi, un punct de reper istoric situat în orașul Nafplio din Grecia. A fost construită inițial de venețieni în secolul al XV-lea și a servit în diverse scopuri de-a lungul istoriei sale, inclusiv ca fortăreață, reședință și chiar închisoare.

Vezi și: 5 motive pentru care românii aleg insulele din Grecia pentru vacanță. Este ușor să faci alegerea

Este vorba de o fermecătoare insulă grecească a primit din nou turiștii după o pauză de cinci ani pentru renovare. Aflată în largul coastei unui oraș balnear plin de viață, renumit ca un paradis de vacanță atenian, fortăreața Bourtzi reapare ca o bijuterie culturală și recreativă.

Insula este un loc de vis, turiştii vor da năvală din nou

Vizibilă de pe țărmul orașului Nafplio din Peloponez, fortăreața oferă un răgaz de la viața urbană și se află ca o santinelă în mare, la o oră și jumătate de mers cu mașina de capitala Atena.

Recent Ministerul grec al Culturii și ”Hellenic Public Properties Co” au anunțat redeschiderea acestui sanctuar insular.

Fortăreața Bourtzi, după ce a fost supusă unei restaurări și întrețineri meticuloase, este acum accesibilă ca un reper cultural semnificativ atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Construit inițial în 1471 de arhitectul Antonio Gambello și finalizat de inginerul Brancaleone, castelul venețian a fost adaptat cu meticulozitate la forma subțire a insulei.

Vezi și: Insulele din Grecia care sunt cele mai ieftine în 2023. Unde poți să mergi în vacanță, plajele și peisajele sunt superbe

Inițial, servind ca un mic castel cu scopuri sumbre, acesta a găzduit un călău și a funcționat ca loc de execuție a prizonierilor.

Astăzi, Fortăreața Bourtzi este o atracție turistică îndrăgită, cea mai recentă renovare a sa îmbunătățind accesibilitatea pentru vizitatorii cu dizabilități.

Fortul și-a întâmpinat primii vizitatori la 5 august, acordând intrare gratuită până la 17 august. Începând cu ziua următoare, vizitatorii pot cumpăra bilete de intrare.

Fortăreața Bourtzi, fostul centru al Organizației Naționale de Turism a Greciei

Servind anterior drept centru pentru Organizația Națională de Turism a Greciei în anii 1930 și ca hotel și restaurant de lux între 1960 și 1970, moștenirea lui Bourtzi s-a extins de-a lungul timpului.

În timp ce înnoptările aici nu mai sunt fezabile, bărcile mici îi transportă pe oaspeți de la docuri la Bourtzi în doar 10 minute.

Insula bijuterie din Grecia care se redeschide. E un loc de vis, turiştii vor da năvală din nou

Fortăreața Bourtzi, fostul centru pentru Organizația Naționale de Turism a Greciei în anii 1930

”Cetatea este o destinație turistică populară, iar restaurarea sa o va face și mai accesibilă și mai plăcută pentru vizitatori.”, declara Ministerul Culturii din Grecia.

Cu sute de recenzii care contribuie la atragarea de turiști în zonă, Fortăreața Bourtzi a captivat admiratorii.

Un recenzent a salutat fortăreața venețiană ca fiind ”o întruchipare pitorească a frumuseții orașului Nafplio”, în timp ce alții au lăudat atractivitatea sa atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

Vezi și: Unde găsești cele mai frumoase plaje sălbatice din Grecia. Sunt apropiate de România

Vizitatorii au afirmat semnificația istorică a acestui sit, catalogându-l ca fiind un obiectiv obligatoriu de vizitat atunci când se află în Nafplio.

Funcționând zilnic de luni până duminică, Fortăreața Bourtzi invită vizitatorii să îi exploreze bogăția istorică între orele 9.00 și 20.00.

Castelul venețian prinde viață în timpul verii, găzduind diverse evenimente muzicale și culturale.

O mică zonă de expoziție și un magazin de suveniruri au fost încorporate cu grijă în structură, în timp ce un restaurant și un chioșc de băuturi existente rămân la locul lor, face din această insulă, o adevărată bijuterie a Greciei.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro