Insecta mică din casă care îţi arată că ai o problemă mare. Costă mulţi bani să o rezolvi, fii atent la acest semn!

de: Ștefan R. Apostol
16 05. 2023

Când vine vorba de casa ta, ar trebui să fi atent la o insectă mică argintie care ar putea să se ascundă în casă. Și ar putea duce la o problemă foarte costisitoare dacă nu ești atent. Dacă nu știi despre ce este vorba, citește mai departe și află care este insecta mică din casă care îţi arată că ai o problemă mare.

„Silverfish”, insecta mică din casă care îți paote crea probleme

Această minusculă insectă, (nr. tradus peștii de argint), sunt insecte argintii ciudate și strălucitoare. Majoritatea au o formă asemănătoare unei lacrimi, și s-ar putea să vă impresioneze dacă găsiți una, dar sunt un indiciu al umezelii din casa în care locuiți.

Deși pare a fi inofensivă, aceasta, conform specialiștilor, este insecta mică din casă care îţi arată că ai o problemă mare, și anume umezeala, așa cum spuneam. Deși sunt niște insecte ciudate, argintii și strălucitoare (de unde și numele), cu o formă aproape asemănătoare unei lacrimi, ar fic azul să iei imediat atitudine și să-ți rezolvi problemele.

Vezi și: Ingredientul de 3 lei care te scapă de cele mai enervante insecte. Ce să pui în casa ta

În principiu, spun specialiștii, sunt inofensive pentru oameni și nu vă distrug casa, cel puțin nu insectele în sine sunt problema și nu trebuie să le omorâți. Dar, dacă dai peste aceste insecte mici înseamnă că ai o problemă de umezeală, care poate fi costisitoare dacă nu este controlată.

Insecta mică iubește condițiile umede

Insecta mică iubește condițiile de umiditate și se dezvoltă în jurul apei. Dacă vedeți unul care intră sau iese din plinte sau în golurile din jurul pervazurilor, este un semn destul de bun că aveți umezeală și că există umiditate în interiorul casei.

Vezi și: Planta banală care ține țânțarii departe de casa ta. Pune-o la fiecare colț și ai scăpat de insecte

Dacă este lăsată necontrolată, umiditatea poate cauza o multitudine de probleme. Poate provoca fisurarea cărămizilor, putrezirea grinzilor, degradarea tencuielii și răspândirea sporilor de mucegai, distrugând chiar structura casei dvs. și calitatea aerului.

Umiditatea poate fi cauzată de tot felul de lucruri

Bineînțeles, umiditatea poate fi cauzată de tot felul de lucruri, de la țevi de scurgere care prezintă scurgeri la condensare, la îmbătrânirea izolației împotriva umezelii sau pur și simplu la o ventilație deficitară, în special în jurul băilor sau bucătăriilor, unde multă apă este lăsată în suspensie în aer.

Vezi și: Plantele care alungă insectele din casă. Nu vei mai avea deloc probleme

Cauza poate fi greu de stabilit, dar, în orice caz, observarea peștilor de argint în interior poate fi un semn că există umezeală care trebuie rezolvată. Cu toate astea, mulți internauți, care au dat peste această insectă, spun că, de fapt, nu înseamnă absolut nimic și că sunt complet inofensive. Alții spun că se găsesc întotdeauna în băi și lângă șeminee sau holurile de intrare, sau doar în locurile umede din casă, dar nu înseamnă neapărat că ar fi vorba de o infestare.