Inna, ani de coșmar. Cântăreața este târâtă prin tribunale, într-un proces care nu se mai termină

Inna, ani de coșmar. Cântăreața este târâtă prin tribunale, într-un proces care nu se mai termină
Inna, târâtă prin tribunale, într-un proces care durează de mai bine de doi ani

Inna, una dintre cele mai celebre și iubite cântărețe din România, a dat în judecată „Centrul român pentru administrarea drepturilor artiştilor interpreţi”, pe motiv că nu i-ar fi respectat drepturile de autor. Reclamația se află pe masa Tribunalului București încă de pe data de 8 mai 2017 și cu toate acestea nu s-a luat încă nici o hotărâre, ci este doar târâtă prin tribunale.

Inna este târătă prin tribunale într-un proces în care reclamă drepturile de autor. Dosarul a avut peste 15 termene amânate

Cântăreața este susținută și de producătorii ei muzicali Sebastian și Marcel Barac, care la rândul lor au reclamat și ei încălcarea drepturilor de autor. Sebastian și Marcel Barac sunt compozitori, dar și membri ai trupei Play & Win.

Mai exact, Inna și membrii trupei Play & Win reclamă drepturi neachitate pentru piesele: „INNdiA”, lansată în 2012 și „Take Me Higher”, „Low”, „Devil’s Paradis”, „Tell Me”, lansate în 2014. Însă, se pare că aceștia s-au lovit până acum doar de termene amânate, din cauza lipsei raportului de expertiză.

Inna își cere drepturile de autor
Inna își cere drepturile de autor

Ultima ședință de pe data de 1 noiembrie 2019, a fost amânată din nou ”pentru a se lua la cunoştinţă de raportul de expertiză, acordă termen la data de 16.01.2020”, potrivit magistraților.

Drepturile de autor sunt prezăzute de legea nr. 8 din 14 martie 1996, care spune: ”Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau ştiinţifice, precum şi asupra oricăror asemenea opere de creaţie intelectuală, este recunoscut şi garantat în condiţiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului şi comportă atribute de ordin moral şi patrimonial.

(2) Opera de creaţie intelectuală este recunoscută şi protejată, independent de aducerea la cunoştinţă publică, prin simplul fapt al realizării ei, chiar neterminată.

Art. 2. – Recunoaşterea drepturilor prevăzute în prezenta lege nu prejudiciază şi nu exclude protecţia acordată prin alte dispoziţii legale”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI