Ingredientul secret pentru şniţele ca la restaurant. Asta se pune în aluat, de fapt
Toată lumea adoră șnițelele. Acestea sunt iubite în special de copii. Cu siguranță gospodinele le prepară deseori când cei mai mofturoși trebuie să se pună la masă. Ele sunt simplu de făcut și de cele mai multe ori din carne de pui sau curcan. Șnițelele se găsesc la toate restaurantele de tip fast-food, dar și la restaurante. Poate ai observat și tu cum cel făcut în casă nu arată și nici nu are chiar același gust cu cel comandat. Află ingredientul secret pe care îl pun specialiștii în bucătăriile mari!
Rețetă de șnițel: care este ingredientul secret?
Șnițelele sunt consumate de oameni din lumea întreagă. Ele sunt o opțiune simplă, rapidă, modestă din punct de vedere financiar și pe gustul celor mai mofturoși. De cele mai multe ori copiii le preferă alături de cartofi prăjiți sau piure. Ele se găsesc în toate lanțurile de fast-food, dar și în restaurante.
Cu siguranță ai observat și tu câteva diferențe între preparatul tău făcut în casă și cel comandat de la un local. Șnițelele sunt perfecte doar dacă au o crustă aurie care să învelească perfect carnea suculentă din interior. Toate gospodinele trebuie să știe că trucul pentru asta este coca-cola.
Celebrul suc trebuie adăugat în aluatul pentru șnițel. Rețeta clasică arată că bucata de carne trebuie trecută printr-un amestec de făină, ou și pesmet, ulterior pus în baie de ulei.
Aluatul poate să fie chiar mai aerat dacă adaugi două linguri de coca-cola. Mai mult decât atât, sucul va face ca șnițelele tale să nu mai absoarbă atât de mult ulei. Dacă nu vrei să adaugi această băutură carbogazoasă în aluat, poți să alegi și apa minerală. Ai mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta.
Sfaturi pentru gospodine
- uleiul pentru şniţele trebuie să fie bine încins. Dacă pui şniţelele în tigaie şi uleiul e doar călduţ, ele vor absorbi mult ulei;
- foloseşte ulei curat. Dacă înainte ai prăjit cartofi în tigaie, aruncă acel ulei. Oricum, nici un fel de ulei nu trebuie folosit decât de maxim două ori;
- carnea pentru şniţele trebuie feliată în bucăţi potrivite, dar nu prea groase, pentru că nu se vor prăji bine;
- în momentul în care şniţelele s-au prăjit pe o parte, întoarce-le pe partea cealaltă;
- la final scoate şniţelele pe prosopele absorbante de bucătărie, ca să îndepărtezi excesul de ulei;
- dacă nu vrei să pui coca-cola în aluat, adaugă nişte bere. Nu contează dacă e bere blondă, brună ori nefiltrată.