Ingredientul secret pentru o omletă cremoasă şi gustoasă. Sigur nu ştiai trucul acesta, e genial!

de: Bișinicu Andreea
14 09. 2022

Diminețile și trezitul la primele ore ale zilei pot fi destul de grele pentru aceia care nu sunt persoane matinale, însă un mic dejun copios și gustos are puterea de a schimba dispoziția chiar și celui mai morocănos dintre oameni. Cum se prepară cea mai bună omletă. Ingredientul secret care o face delicioasă.

Cum obții cea mai cremoasă omletă

Te trezești dis-de-dimineață pentru că trebuie să ajungi devreme la birou și nu vrei să pleci cu stomacul gol. Micul dejun este considerat de mulți ca fiind cea mai importantă masă a zilei, fiind momentul oportun pentru a-ți lua acea doză de energie de care ai nevoie pe parcursul zilei, pentru a munci cu spor.

Oul este, fără îndoială, vedeta micului dejun, fiind bogat în proteine și substanțe nutritive benefice organismului. El poate fi consumat fiert, prăjit sau omletă, cea din urmă fiind și cea mai sățioasă dintre toate cele trei variante.

Însă, gospodinele au găsit un truc genial pe care trebuie să-l pui în aplicare, data viitoare când pregătești o omletă pentru tine, partenerul de viață sau chiar și cei mici.

Această metodă se folosește în cadrul marilor școli culinare internaționale. Chefii bucătari adaugă o lingură de smântână în compoziție omletei, în timp ce bați ouăle într-un bol.

Adaugă sare și piper, după gust, și toarnă preparatul în tigaie. Smântâna va păstra omleta cremoasă pentru prânz, dacă nu poți mânca toată mâncarea la micul dejun.

Cât timp trebuie să amesteci ouăle pentru omletă

Un alt truc pentru a realiza un mic dejun cu un gust desăvârșit este să te asiguri că omleta este coagulată și are o textură uniformă.

Pentru a obține această consistență, trebuie să omogenizezi bine de tot ouăle timp de 3-4 minute, în loc de câteva secunde cum amestecăm cu toții. Un amestec de culoare deschisă, fără incluziuni este rezultatul unei omlete perfecte.

O altă metodă pe care o folosesc marii chefi bucătari este să pună sare atunci când încep să gătească omleta, pentru ca textura să fie mai moale, iar aroma să se distribuie uniform în preparat. Dacă preferi, poți condimenta omleta cu tot felul de mirodenii, de la cimbru și rozmarin la boia dulce și tarhon.