Ingredientul secret pentru o mămăligă cremoasă. Aşa iese fără cocoloaşe şi delicioasă
Mămăliga este un preparat extrem de iubit de români și nu numai. Nu este deloc greu de făcut și nu necesită multe ingrediente, fiind totodată un înlocuitor perfect pentru pâine. Totuși, hai să vedem ce ingredient secret ar trebui adăugat, pentru a obține cea mai cremoasă mămăligă.
Cum să obții cea mai cremoasă mămăligă
Cu siguranță, mămăliga este unul dintre cele mai importante preparate din bucătăria românească, care este consumată de obicei alături de o mulțime de preparate. Iar rețeta este cât se poate de simplă. Se face din doar câteva ingrediente pe care toată lumea le are la îndemână în cămară.
Ingrediente:
- 4 căni de apă
- o cană de făină de mălai
- 100 g de unt
- 150 g de smântână (ingredientul care o face mai cremoasă)
- sare după gust
Mod de preparare
Deși nu trebuie să fii maestru în arta culinară pentru a prepara o mămăligă, există totuși câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont atunci când o faci, pentru ca aceasta să iasă perfect, fără cocoloașe. Și dacă mai adaugi și un ingredient secret, vrei transforma rețeta în una cu totul și cu totul specială.
Știm deja cu toții că rețeta clasică de mămăligă implică să pui apă la fiert și sare, iar când dă în clocot să torni mălaiul în ploaie, amestecând continuu, pentru a evita formarea cocoloașelor. În continuare, se lasă să fiarbă, după care se adaugă untul și se mai amestecă din când în când pentru a fierbe uniform.
La final, înainte de a opri aragazul, chefii bucătari recomandă să adaugi smântână, să amesteci bine până să omogenizează, după care să o iei de pe foc. Vei vedea că mămăliga va ieși mult mai cremoasă și va avea un gust aparte.
După ce mămăliga a fiert, răstoarn-o întotdeauna pe un fund de lemn. De ce să faci acest lucru? Ei bine, tocătorul va împiedica aburii să se ridice și va absoarbe surplusul de lichid din preparat.