Ingredientul secret pentru aluatul gogoșilor. Este trucul bunicilor noastre, vor ieși foarte pufoase

de: Oriana Popescu
16 06. 2023

Nu poți uita gustul care ți-a bucurat toată copilăria? Ei bine, noi avem rețeta gogoșilor bunicii, pe care le mâncai cu ochii închiși atunci când bunica ți le pregătea.

Ingredientul secret din gogoșile bunicii

Deși au trecut mulți ani, cu siguranță nu poți uita gustul delicios care ți-a marcat  copilăria. Gogoșile bunicii, căci despre ele e vorba, au avut mereu un loc special în inimile voastre și, chiar dacă ați încercat și voi să le faceți, parcă tot nu aveau același gust din copilărie.

Iaurtul și chefirul sunt ingredientul secret pe care îl puneau bunicile voastre în desertul copilărie, pentru a-l face cât mai pufos și aerat. Aceste ingrediente lactate fermentate adaugă un nivel suplimentar de complexitate și savoare gogoșilor, transformându-le în adevărate delicii, astfel că, acestea sunt ingredientele de aur din aluatul de gogoși.

Iuartul și chefirul au un conținut ridicat de apă, ceea ce oferă un conținut umed aluatului. Aceasta împiedică uscarea excesivă a gogoșilor în timpul procesului de gătire și contribuie la obținerea unei texturi pufoase și moi. Gustul ușor acru al acestora în combinație cu zahărul și aromele celorlalte ingrediente, formează rețeta perfectă de gogoși.

Citește și: Secretul gogoșilor fără făină. Ai nevoie doar de două ingrediente

Cum se fac cele mai pufoase gogoși?

Un alt truc  pentru a obține cele mai bune gogoși este fermentarea aluatului. Dacă îți dorești gogoși care să se ridice în mod spectaculos și să aibă o textură ușoară și aerată, lasă aluatul să se odihnească într-un loc cald și ferit de curent timp de cel puțin o oră. În acest timp, drojdia va acționa cu restul ingredientelor și împreună vor accelera creșterea aluatului,  rezultând gogoși fragede și pufoase.

De asemenea, temperatura uleiului în care prăjești gogoșile este esențială pentru a obține o crustă aurie și o textură cât mai bună. Asigură-te că uleiul este încins la temperatura optimă de prăjire, în jur de 175-180°C. Dacă uleiul este prea fierbinte, gogoșile se vor arde rapid la exterior și vor rămâne crude în interior.

Citește și: Cât se lasă gogoșile la crescut pentru a fi pufoase, de fapt. Doar așa vor ieși ca la gogoșerie