Ingredientul secret pe care trebuie să-l pui în piure. Trucul prin care va ieși mai gustos
Majoritatea gospodinelor aleg să prepare garnituri rapide, simple și ușoare pentru vedeta din farfurie. Mulți români consumă cartofi, așa că preferă să gătească un piure lângă o bucată de carne sau un sos roșu. Cu toate astea, puține gospodine știu cum să îl prepare ca la carte și să îl facă gustos și aromat. Ce ingredient secret trebuie să pui în el? Cu siguranță invitații tăi își vor cere a doua porție.
Rețetă pentru piure: ce ingredient secret trebuie să folosești?
Românii consumă mulți cartofi indiferent de anotimp. Gospodinele îi pregătesc fierți, fripți, prăjiți sau sub formă de piure. Cea mai iubită garnitură pentru prânz este formată din cartofi fierți amestecați.
Aceștia se potrivesc extraordinar cu orice sos sau orice bucată de carne. Cu toate că un piure pare simplu de făcut, puține doamne știu să îl prepare ca la carte. Bucătarii profesioniști au un truc deosebit care scot preparatul din anonimat. El poate ajunge la rang de artă dacă adaugi brânză.
Doar aceasta îi va oferi o aromă deosebită și o textură impresionantă. Poți alege brânză tare precum parmezan sau pecorino sau poți să topești gorgonzola, brie sau roquefort.
- Ingrediente
5-6 cartofi medii
1 cană lapte integral
50 g unt
100 g brânză la alegere
sare
Mod de preparare
Experții îți sugerează să dai frâu liber imaginației și să adaugi în piure ingrediente diverse. Poți pune în compoziție bucăți de bacon care au fost prăjite anterior, pastă de ardei iute, ceapă verde, pătrunjel, roșii uscate, trufe sau chiar ardei copți. Cu siguranță cei dragi te vor felicita pentru varianta nouă de garnitură și îți vor cere o a doua porție.
Ține minte că indiferent de ingredientele pe care le folosești nu trebuie niciodată să pisezi cu blender-ul sau mixer-ul cartofii fierți pentru că o să devină gumoși și o să își piardă din gust. Cel mai bine este să utilizezi o ustensilă manuală și simplă pentru acest proces. Fierbe cartofii până ce furculița poate intra cu ușurință în ei, iar mai apoi lasă legumele la răcit pentru cel puțin 10 minute.
Decojește cartofii și începe să îi pisezi ușor cu o ustensilă din plastic sau lemn. Adaugă sare și piper cât încă piureul este călduț și ulterior restul ingredientelor alese. Bucătarii profesioniști se folosesc de o sită fină pentru ca piureul să fie pufos și fără bucăți de cartofi în el. Încearcă și tu această tehnică în cazul în care vrei un preparat mai special pentru familia ta.