Ingredientul secret pe care să-l adaugi în vișinată. Așa va avea cel mai bun gust

de: Ioana Bucur
11 07. 2023

Este un deliciu savurat de generații întregi de români. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu pare deloc complicată, nu mulți reușesc să obțină echilibrul perfect de gusturi. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul secret pe care să-l adaugi în vișinată. Astfel, va avea o aromă specială.

Cum se face vișinata

Este o băutură fină, aromată, savurată de adulții din toate colțurile țării. Vișinata este deja o licoare tradițională, fiind preparată an de an de cei care au răbdare să parcurgă întregul proces pentru obținerea ei.

La prima vedere, rețeta de vișinată nu este deloc complicată, în condițiile în care pentru varianta clasică este nevoie de doar trei ingrediente: vișine, alcool și zahăr. Evident, aceasta poate fi îmbunătățită, în funcție de preferințele fiecăruia, mulți adăugând în compoziție și cireșe amare sau zmeură, modificându-i astfel destul de mult gustul.

Ingrediente:

  • un kilogram de vișine
  • 400 de grame de zahăr
  • suficient alcool cât să cuprindă fructele

Pentru a te bucura de un rezultat ca la carte, trebuie întâi să alegi vișinele potrivite. Se folosesc doar cele întregi, coapte și care nu au nicio pată pe coajă.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în limonadă ca să fie dulce și gustoasă. Ingredientul secret, nu e vorba de zahăr

Ingredientul secret ce nu ar trebui să lipsească din vișinată

Primul pas este pregătirea fructelor. Acestea se spală cu simț de răspundere și li se îndepărtează apoi codițele. Într-o sticlă cu gât larg, se pune un strat de vișine, urmat de unul de zahăr, repetând până folosim întreaga cantitate de vișine.

Recipientul se acoperă la gură cu un tifon curat și se ține la loc cald până când fructele își lasă zeama, iar zahărul se topește. Din când ân când, se recomandă ca sticla să fie agitată energic,  astfel încât ingredientele să se așeze cum trebuie.

După ce observăm că tot zahărul s-a topit, se toarnă alcool cât să acopere vișinele, se închide sticla și se lasă, de data asta, într-un loc răcoros.

Dacă vrei să îi dai o aromă cu totul specială, ce îți va încânta papilele gustative, adaugă în amestec câțiva sâmburi de vișine zdrobiți.

Te-ar putea interesa și: Secretul pentru cea mai bună vișinată. Ingredientul special care trebuie pus acasă