Ingredientul secret pe care să îl pui peste cartofii înăbuşiţi. Aşa vor ieşi aromaţi, vei fi lăudat pentru reţetă
În mai puțin de o jumătate de oră, poți pune pe masă pentru familie și prieteni un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Cu un simplu truc, vei transforma o mâncare banală într-un deliciu. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul secret pe care să îl pui peste cartofii înăbuşiţi. Aşa vor ieşi aromaţi, iar tu vei primi doar laude.
Un răsfăț culinar simplu și ieftin
Ieftin, gustos, aromat, ușor de făcut, acest preparat ce poate fi mâncat ca garnitură sau de sine stătător, este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, de la care cu greu se pot abține cei care sunt la dietă sau care au grijă la siluetă, în condițiile în care nu este un ajutor când vrem să slăbim.
Totuși, ne putem face pofta, din când în când, mai ales în momentele în care nu știm ce să pregătim de mâncare și nici nu avem prea mult timp la dispoziție. Această rețetă de cartofi înăbușiți este rapidă, îi vei putea pune pe masă în mai puțin de jumătate de oră.
Ingrediente și mod de preparare
Lista de ingrediente este scurtă, deloc sofisticată sau costisitoare. Pentru trei porții, vei avea nevoie de:
- o jumătate de kilogram de cartofi
- două linguri cu ulei
- sare și piper măcinat – cantirățile variază în funcție de preferințe
- cimbru
- trei căței de usturoi
Te-ar putea interesa și: Supa de cartofi preferată de Arsenie Boca. Ce ingrediente se pun în ea, are un gust unic
Ingredientul secret pe care să îl pui peste cartofii înăbuşiţi
Vei începe prin a curăța cartofii, apoi îi spali cu simț de răspundere și îi tai pai. Se pune o tigaie pe foc cu toată cantitatea de ulei și o sută de mililitri de apă. Amestecă din când în când, până scade apa.
Se condimentează, după preferințe, cu sare și piper, usturoiul tăiat felii subțiri și cimbru. Cel din urmă este ingredientul secret pe care să îl pui peste cartofii înăbuşiţi, le dă o aromă aparte. Se lasă pe foc până când cartofii încep să se rumenească.
După aceea, se scot din vas, se transferă pe un platoul pe care a fost așezat înainte un prosop de bucătărie de hârtie, pentru a absorbi uleiul în exces. Se pun în farfurii și se savurează ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător.
Te-ar putea interesa și: Secretul celor mai buni cartofi gratinați. Condimentul special care le dă un gust deosebit