Ingredientul secret pe care îl adaugă francezii în piure. Gustul va fi minunat, trucul pe care trebuie să-l încerci

de: Mariana Olteanu
05 06. 2023

Piureul de cartofi este unul dintre preparatele cu care nicio gospodină nu poate da greș. Mai mult, acesta este și foarte îndrăgit de către cei mici. Există și unele trucuri la care gospodinele pot apela pentru a obține un piure delicios. Francezii folosesc un ingredient secret pentru a da piureului unu gust mai bun. Iată care este acesta.

Chiar dacă pare un fel banal de mâncare, piureul poate uimi prin gustul său. De cele mai multe ori, acesta este folosit pe post de garnitură pentru diferite feluri de mâncare, precum friptură sau legume. Francezii au o metodă secretă prin care-l gătesc. Aceștia obișnuiesc să adauge cașcaval sau brânză în piure.

Adăugând acest ingredint, piureul se transformă dintr-un preparat simplu într-unul deosebit. Ingredientul folosit de aceștia nu lasă o gaură în buzunar și poate fi găsit într-o mare varietate de feluri. Gospodinele pot opta fie pentru adăugarea unor brânzeturi de tip emmentaler, parmezan sau pecorino.

Pentru prepararea acestui fel de mâncare, gospodinele au nevoie de 1 kg de cartofi, 1 pahar de lapte, 50 de grame de unt, 100 de grame de branză sau cașcaval.

Cum se prepară piureul de cartofi?

Primul pas în prepararea acestei rețete constă în curățarea cartofilor de coajă. După ce sunt curățați și spălați, aceștia se toacă în rondele, după care se pun la fiert. După ce aceștia se fierb, trebuie să scurgem lichidul. După ce am scurs toată apa, putem începe să pasăm cartofii fierți. Înainte de a-i pasa, trebuie să ne asigurăm că nu uităm să punem lapte și unt.

Bucătarii recomandă ca laptele folosit să fie unul cald, iar untul, unul bogat în grăsimi. După ce mixăm aceste ingrediente și obținem o textură cremoasă, putem adăuga brânza sau cașcavalul.

Cum poți obțineun piure cremos?

Bucătarii vin cu o serie de sfaturi pentru cei care vor să prepare un piure cremos. Tot ce trebuie să facem după ce scurgem lichidul, este să lăsăm cratița care conține cartofii pe foc. Astfel, cartofii se vor usca. Însă, nu trebuie să ținem cratița prea mult pe foc. Un minut sau două sunt mai mult decât suficiente. Mai mult, gospodinele pot opta și pentru folosirea unui mixer atunci când zdrobesc cartofii.

Cei care doresc un gust aparte, pot adăuga usturoi, pătrunjel sau busuioc după gust. După ce adaugă aceste ingrediente, pot băga conținutul la cuptor pentru un sfert de oră. Pentru un gust deosebit, gospodinele sunt sfătuite să ungă vasul cu unt, înainte de a-l băga la cuptor. După ce trec cele 15 minute, puteți scoate preparatul din cuptor. Poftă bună!