Ingredientul secret pe care Chef Cătălin Scărlătescu îl folosește la sarmale. Vor fi delicioase

de: Stan Nicu
24 12. 2022

Cătălin Scărlătescu este iubitor de bucătării internaționale, însă atunci când vine vorba de Sărbători este adeptul preparatelor tradiționale, cozonac, piftie și tot ce trebuie să se regăsească pe masa de Crăciun. Acum, cunoscutul chef a dezvăluit care este ingredientul secret pe care îl folosește la sarmale pentru a fi cu adevărat delicioase.

Chef Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit rețeta proprie de sarmale. Ce nu trebui să le lipsească

Foarte mulți dintre români pregătesc astăzi sarmalele tradiționale de Crăciun, iar chef Cătălin Scărlătescu le sare în ajutor pentru a se bucura cu adevărat de o rețetă delicioasă.

Cunoscutul bucătar și-a dezvăluit ingredientul secret pe care îl folosește la sarmale pentru a avea un preparat de excepție.

Ingrediente sarmale chef Cătălin Scărlătescu

-4 kg de carne tocata de porc
-500 g orez
-2 kg ceapa
-40 g piper
45 g sare
-o bucată de afumătură
-bulion
-frunze de varză murată
-cimbru
-foi de dafin.

Mod de preparare sarmale chef Cătălin Scărlărescu

-Pentru început se toacă ceapa mărunt, după care se călește până prinde o culoare ușor aurie, după care trebuie lasată la răcit.

-Apoi, se amestecă ceapa călită cu carnea tocată, cu orezul spălat în prealabil, cu cimbrul, cu sare și piperul.

-Între timp, foile de varză trebuie atent ales. Acestea trebuie să fie frumoase și suficient de mari. Astfel, compoziția de carne se împăturește cu grijă.

-După ce sarmalele sunt gata împăturite, se toacă varza murată şi se amestecă cu bulion.

-Următorul pas este așezarea sarmalelor în oală. Pentru început se așează un strat de varză tocată peste care se adaugă câteva foi de dafin. În mijlocul oalei se așează o bucată generoasă de afumătură, acesta fiind ingredientul secret al celebrului chef, și apoi primul strat de sarmale. Se repetă operașiunea cu încă un strat de varză şi unul de sarmale, până când se umple oala sau sarmalele au fost epuizate.

-Se adăugă apă şi un pic de ulei, după care se băgă la cuptor.

Cât se fierb, de fapt, sarmalele

Conform chefului Cătălin Scărlătescu, timpul de fierbere al acestei cantități de sarmale este de circa 4 ore.

„Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți”, spunea chef Cătălin Scărlătescu.