Ingredientul secret care trebuie pus în cafea. De acum înainte poți renunța la lapte

de: Anca Lupescu
07 01. 2022

Dacă nu vă deranjează să adăugați un ingredient în plus la o cafeaua, puteți lua în considerare adăugarea unui condiment pentru un gust diferit. Acest condiment vă va face să uitați de lapte și zahăr. Este un condiment pe care îl poți găsi în orice supermarket și are un gust delicios, care va face cafeaua și mai gustoasă.

De ce să adaugi acest condiment la cafea

Cunoscută științific sub numele de Myristica fragrans, nucșoara crește în mod natural în Indonezia, Malaezia și în sudul Indiei. Semințele sunt uscate la soare timp de aproape 8 săptămâni și depozitate într-un recipient etanș pentru a-și menține prospețimea timp de șase luni sau mai mult.

Pentru a le folosi, măcinarea semințelor se face sub formă de pulbere brută. Este atât de puternic încât nu aveți nevoie decât de o cantitate mică pentru o cafea puternic aromată.

De ce punem nucșoară în cafea?

Cafeaua neagră este preferată de o mare parte din oameni, dar mulți dintre noi o iubesc și mai mult cu condimente suplimentare. Nucșoara adaugă aromă cafelei, o face mai interesantă și oferă un tratament exotic papilelor gustative. Oferă o notă de pământiu și un miros ușor dulceag cafelei.

Este nucșoara sănătoasă?

Cantitatea contează atunci când adăugați condimente în băuturile dumneavoastră. Atunci când este folosită în cantitate mare (două lingurițe sau mai mult), nucșoara poate provoca o toxicitate gravă.

Cel mai simplu mod de a vă bucura de acest condiment aromat este să îl adăugați la boabele preferate de cafea, să îl măcinați și să le preparați împreună. Dar, dacă vă place să vă depășiți zona de confort, iată o combinație unică de cafea pentru o experiență superbă cu nucșoară.

Veți avea nevoie de păstaie de vanilie tăiată grosier, două bețe de scorțișoară, jumătate de cană de boabe de cafea măcinate în prealabil și 3/4 linguriță de nucșoară măcinată.

Puneți zațul de cafea în coșul filtrului, adăugați boabele de vanilie și măcinați. Puneți batoanele de scorțișoară la infuzat în ibricul de cafea, cu 6 cești de apă.

Se lasă să stea cel puțin cinci minute. Scoateți batoanele de scorțișoară. Acum, vă puteți savura cafeaua condimentată!