Ingredientul pentru cea mai bună salată de roşii. Ce punea Radu Anton Roman în ea
Grădinile și piețele abundă în această perioadă în roșii care mai de care mai frumoase și mai gustoase, numai bune de savurat în diverse preparate. Dar ce poate fi mai bun și mai răcoritor decât puse într-o salată? Descoperă, în rândurile de mai jos, ingredientul secret pe care îl pune Radu Anton Roman în ea.
Cum să faci cea mai bună salată de roșii
Salata de roșii este un preparat extrem de simplu și rapid de făcut, perfect pentru zilele caniculare de vară. Aceasta poate fi servită atât ca fel principal, atunci când ești pe fugă, cât și ca garnitură pentru o friptură sau alte preparate. Unde mai pui că este și foarte sănătoasă, fiind făcută doar din legume.
Cum tarabele din piață abundă în această perioadă în produse proaspete, ce ai spune dacă ai încerca să faci rețeta de salată de roșii a lui Radu Anton Roman. Este ușor de făcut și vei nevoie doar de câteva ingrediente. Pe lista acestora se află, bineînțeles, roşiile bine coapte şi tari, mărar sau cimbru, sare și piper, după gust. De asemenea, poți pune două linguri de ulei pentru mai mult gust.
Rețeta lui Radu Anton Roman de salată
Pentru început, se spală roșiile și te taie în două, după care în felii subțiri. Mai apoi, se toacă verdeața care se pune peste acestea în bol. Se presară sare și piper, se toarnă uleiul și se amestecă bine până când se întrepătrund gusturile.
În cazul în care vrei ca salata ta să aibă o savoare aparte, Radu Anton Roman recomandă folosirea unui sos specific din zona Olteniei sau a Ardealului. Pentru sosul Oltenia este nevoie de: două linguri ulei, sare, piper, verdeaţă și cinci căţei usturoi pisat pastă (sau mai puţin, după gustul fiecăruia). Se amestecă toate acestea până se obține un amestec cremos.
În cazul sosului din Ardeal vei avea nevoie de: două linguri ulei, o lingură oţet, sare, piper, o ceapă roşie și verdeaţă. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până se omogenizează.
De asemenea, în aceste sosuri mai poți pune telemea sau caşcaval ras, boia, un ardei iute tocat, ardei graşi, castraveţi, gogoşari, după preferințe.
Citește și: Rețeta autentică de salată grecească. Ingredientul banal care îi dă gustul perfect