Ingredientul pentru cea mai bună ciorbă de roșii cu găluște. Așa îi dai gustul ca la bunica

de: Ioana Bucur
05 08. 2023

Un preparat simplu, delicios, ideal atât în zilele călduroase de vară cât și în cele friguroase de iarnă. Pentru mulți, este gustul copilăriei, un răsfăț culinar pe care nu îl pot refuza niciodatată. Dacă îți dorești să obții mereu un rezultat ca la mama acasă, trebuie să ții cont de un sfat. Află care este ingredientul pentru cea mai bună ciorbă de roșii cu găluște.

Ingredientul ce te ajută să prepari cea mai bună ciorbă de roșii cu găluște

Ciorba de roșii cu găluște este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, gustul copilăriei cu care ne răsfățau mamele și bunicile, un preparat pe care îl savurăm de fiecare dată cu plăcere și care nu este foarte dificil de făcut, dacă ținem cont de câteva sfaturi.

Savuroasă, cremoasă, sățioasă, este ideală la masa de prânz într-o zi caniculară de vară. Pentru a o prepara, ai nevoie doar de câteva ingrediente banale.

Ingrediente supă:

  • două kilograme de roșii coapte
  • doi morcovi de dimensiuni mari
  • o ceapă
  • o felie de țelină
  • o jumătate de ardei gras roșu
  • un păstârnac
  • sare și câteva boabe de piper – cantitățile variază în funcție de preferință
  • doi litri de apă

Ingrediente găluște:

  • 110 grame de griș
  • două ouă
  • o jumătate de linguriță de sare

Te-ar putea interesa și: Cum se fac găluștele din făină. Secretul ca să iasă moi și pufoase, nu vei da greș niciodată cu această rețetă

Foto: Profimedia

Mod de preparare

Pentru cele mai multe gospodine, în special cele care nu au foarte multă experiență în bucătărie, partea cea mai dificilă este pregătirea găluștelor, în condițiile în care lichidul se prepară ca orice altă ciorbă.

Cheia succesului este un ingredient ce le va da exact gustul cu care mamele și bunicile ne-au obișnuit: grișul. Pentru a obține rezultatul dorit, trebuie folosit un griș care este ușor granulat, nu fin, potrivit Diva în bucătărie.

Se bat cele două ouă cu puțină sare. După ce se omogenizează, se adaugă grișul treptat, în ploaie, în timp ce se amestecă în continuu.

Compoziția se lasă apoi câteva minute, să se odihnească.

Se umple o oală cu apă cu sare. Când  începe să fiarbă, se modelează compoziția de găluște și se adaugă în lichid.

„Dupa 5 minute de fiert la foc mic se intorc pe partea cealalta si se lasa sa fiarba inca 10 minute, cu capac. Cand au fost gata le-am pus in supa. Galustele ies foarte pufoase si moi, fara alte adaosuri” – precizează sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Cum se pun găluştele în supă, de fapt. Greşeala făcută de toate gospodinele, de asta nu ies ca la restaurant