Pe lângă sarmale, piftie, salată beouf, cozonacii, românii obișnuiesc să prepare de Crăciun și friptură. Marii bucătari au dezvăluit care este ingredientul pe care să-l folosești pentru cea mai fragedă și suculentă friptură de porc. Numai așa gustul va fi deosebit.
Pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească friptura de porc, iar marii bucătari au anunțat exact acum, când mulți dintre români se ocupă de acest preparat, care este ingredientul care o va face fragedă și suculentă.
Rezultatul va uimi întreaga familie și pe oricine o va gusta, astfel că musafirii nu vor mai pleca fără a le împărtăși rețeta.
Conform marilor bucătari, cea mai bună friptură de porc se face din spată, burtă sau pulpă, prima dintre ele necesitând un timp de gătire mai mare.
De asemenea, pentru o friptură ca la carte, se vor alege acele bucăți de carne care au un strat generos de grăsime. Aceasta are rolul de a menține carnea suculentă, o va împiedica să se usuce și va adăuga un plus de aromă pe tot parcursul procesului de gătire.
Carnea din care se face friptura de Crăciun trebuie scoasă de la frigider cu cel puțin o oră înainte de a fi gătită. Carnea trebuie să fie la temperatura camerei atunci când se introduce la cuptor.
Friptura va fi delicioasă dacă carnea va fi bine uscată, inclusiv șoriciul. Asta se poate face apelând la prosoapele de hârtie. Carnea bine uscată se va coace mult mai bine și se va obține o crustă crocantă, doar așa cum vezi în spoturile publicitare.
Dacă avem o bucată de carne de porc cu un strat gros de grăsime, aceasta va trebui crestată cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit. Grăsimea nu trebuie crestată până la carme, ci doar până la jumătatea ei.
Trucul secret pentru o friptură fragedă și suculentă este ca aceasta să fie așezată pe un strat de legume, ceapă tăiată în bucăți mai mari și bucăți de morcov la fel.
Legumele se amestecă cu mărăar tocat și se face cu ele un pat pe care se așează friptura. Friptura se bagă la cuptorla foc mare pentru 15 minute, după care se redce focul la 180 de grade Celsius și se continuă gătirea pentru o oră și jumătate.
Dacă după ce acest timp s-a scurs iar șoriciul nu a devenit crocant, se mărește din nou focul și se verifică la fiecare 5 minute până când acesta va fi cum trebuie. Vă dorim Poftă Bună!!!