Ingredientul pe care îl puneau bunicile în piure ca să iasă cremos și pufos. Secretul pentru un gust ca în copilărie

de: Ioana Bucur
21 04. 2023

Este o garnitură clasică, probabil cea mai îndrăgită de români. Cu toate astea, există un secret pentru prepararea sa pe care nu mulți îl cunosc. Vorbim despe un ingredient pe care îl adăugau mereu bunicile în piure ca să iasă cremos și pufos. Un truc simplu, dar cu rezultate spectaculoase!

Care este ingredientul pe care îl puneau bunicile în piure ca să iasă cremos și pufos

Cu toate că pe rafturile magazinelor din toate colțurile țării găsim oricând variante rapide, semipreparate, cu care poți prepara, în doar câteva minute și cu efort minim, celebra garnitură, nimic nu se compară cu gustul și textura unui piure de cartofi autentic, făcut ca la mama sau ca la bunica acasă.

Ingrediente

La prima vedere, nu este o rețetă deloc complicată, însă puțini știu că, de fapt, cheia succesului este un ingredient banal pe care nu ar trebui să îl uiti niciodată. Vei avea nevoie de:

  • patru sau cinci cartofi
  • doi sau trei căței de usturoi, în funcție de preferințe
  • ulei
  • sare

Te-ar putea interesa și: De ce să nu arunci niciodată apa în care ai fiert cartofii? E foarte utilă în gospodărie

Mod de preparare

Primul pas în pregătirea acestei garnituri îndrăgite de generații întregi de români este fierberea cartofilor. Atenție, aceștia se lasă în coajă. După ce sunt fierți complet, se lasă la răcit și apoi se îndepărtează pielița.

Se dau apoi prin răzătoare, folosind fața cu ochiuri mai mari.  Separat, vom pregăti un mujdei din cei doi sau căței de usturoi. Poți sări această etapă, dacă nu îți place gustul de usturoi.

Mujdeiul se toarnă peste cartofii rași, se sărează, în funcție de preferințele fiecăruia. Urmează ingredientul secret, cel care va da piureului o textură fină și cremoasă: uleiul. Vei avea nevoie doar de câteva linguri.

Se pune totul pe foc și se amestecă fără încetare. Rezultatul final va fi delicios, garnitura perfectă pentru orice fel de friptură, fie că este făcută pe grătar sau la cuptor. În perioadele de post, poate fi savurat de sine stătător.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret care trebuie adăugat în frișcă. Va fi perfectă, nu vei mai încerca altfel