Ingredientul pe care francezii nu îl folosesc deloc în omletă. Secretul pentru un mic-dejun perfect

de: Corina Oprea
11 06. 2023

Omleta este unul dintre cele mai gustoase feluri de mâncare, potrivit pentru micul-dejun. Chiar dacă pare un preparat banal, pentru care nu ai nevoie de o rețetă anume, se pare că francezii știu un secret ce te va ajuta să o faci perfectă. Multe gospodine fac o mare greșeală și pun acest ingredient în compoziție, deși ar trebui să lipsească cu desăvârșire.

Ingredientul interzis la omletă

Omleta poate părea un fel de mâncare banal, dar se pare că și aici trebuie să respectăm anumite reguli. Celebra școală pariziană de gătit, Cordon Bleu, a dezvăluit câteva secrete pentru e reuși să faci o omletă ca la carte, pe care toți să o admire.

Rețeta de la Cordon Bleu este extrem de simplă și conține doar patru ingrediente: evident ouă, unt, precum și sare și piper. Se pare că bucătarii de aici o regulă extrem de importantă, pe care majoritatea gospodinelor o încalcă.

Există un ingredient pe care nu ar trebui să îl adăugăm niciodată, dar de care unii chiar fac abuz. Află că chefii francezi nu folosesc niciodată ulei, indiferent de tipul său. Ung tigaia doar cu unt de calitate superioară, de 82% grăsime și se asigură că omleta nu are urme de arsură.

Cum faci cea mai bună omletă

Pentru o omletă delicioasă, este important să alegi ingrediente proaspete și de calitate. Ouăle ar trebui să fie proaspete, iar legumele sau carnea să fie de înaltă calitate. De asemenea, poți adăuga brânză, ierburi aromatice proaspete și condimente pentru a-i da un gust deosebit.

Pentru a obține o omletă ușor de gătit și de întors, este recomandat să folosești o tigaie antiaderentă. Acest lucru va asigura că ouăle nu se vor lipi de suprafața tigăii și vei obține o omletă perfect coaptă.

Atunci când pregătești ouăle, este important să le bați bine cu o furculiță sau un tel. Acest lucru va ajuta la omogenizarea albușului și gălbenușului, iar omleta ta va fi mai pufoasă. De asemenea, poți adăuga o lingură sau două de lapte, iar textura va fi mult mai moale și cremoasă.

Folosește un foc mediu spre mic pentru a evita arsurile sau coacerea neuniformă. Încălzește tigaia înainte de a adăuga ouăle și asigură-te că aceasta este încinsă.