Ingredientul magic din bucătărie care curăță toate suprafețele. Baia ta va străluci, cu siguranță
Care este ingredientul magic din bucătărie care curăță toate suprafețele. Baia ta o să strălucească dacă folosești o soluție pe baza acestui ingredient.
Ingredientul magic din bucătărie care curăță toate suprafețele
Ingredientul care curăță baia ca prin farmec este oțetul, extrem de folositor atunci când vine vorba de a îndepărta pete dificile. El poate fi folosit cu succes ca o alternativă la produsele foarte scumpe pentru curățare a băilor. Astfel, pentru a curăța baia este nevoie de o soluție compusă din apă și oțet (50/50) cu care se poate curăța depunerile de calcar.
Cada și cabina vor arăta ca noi. Iar dacă vrei să ștergi și depunerile de săpun sau cele cauzate de apa dură, atunci trebuie să faci o soluție mai puternică. Este nevoie deci de 120 grame de bicarbonat de sodiu, 120 ml de detergent lichid de vase, 2 linguri de oțet, două linguri de apă și 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai.
Așa vei obține o soluție vâscoasă, pe care să o pui pe un burete, iar apoi trebuie să freci cada foarte bine până ce ea va sclipi de curățenie. Soluția mai poate fi folosită, de asemenea, și pentru a curăța vasul de toaletă. Dacă te întrebi ce fel de oțet să folosești pentru curățarea băii, ei bine, poți folos oțetul de mere deoarece el curăță și dezinfectează, fiind o alternativă naturală, netoxică.
Despre oțet
Oțetul este acid acetic diluat în apă (3–5%), cu gust acru, produs prin fermentarea naturală acetică a vinului ori a sucului de mere cu ajutorul bacteriei Mycoderma aceti. Dar oțetul produs pe cale tradițională conține și alte substanțe precum acidul citric sau acidul tartric. Oțetul alimentar are, de obicei 5 % până la 18 % acid acetic. El este folosit ca atare pentru condimentare ori pentru conservarea ca murături a legumelor și a altor produse alimentare.
Însă oțetul de masă tinde să fie mai diluat, între 5% – 8% acid acetic. Ca și varietăți de oțet, avem oțet de vin, oțet alb, oțet balsamic și balsamic de Modena, oțet de Jerez, oțet de Oporto, Cidru și oțet de trandafir.
De asemenea, oțetul este un ingredient extrem de folosit mai ales toamna, atunci când se pun murăturile pentru iarnă. Pentru a prepara însă oțetul de trandafir acasă ai nevoie de 200 gr trandafiri de dulceață și 500 ml oțet din vin alb. Se toarnă oțetul peste petale se lasă la macerat șo se strecoară lichidul într-o sticlă. Are o culoare roșiatică, extrem de frumoasă.