Ingredientul din bucătărie care te scapă de petele de cafea de pe cești. Îl vei folosi mereu

de: Stan Nicu
07 06. 2022

S-a descoperit care este ingredientul banal din bucătărie care te scapă de petele de cafea de pe cești. Treburile casnice nu se termina niciodată, astfel că orice sfat, truc care îți poate ușura munca merită citit, învățat, pentru că nu se știe niciodată când ai nevoie de el. Pe cel dezvăluit un pic mai jos, îl vei folosi mereu.

Cu ce se curăță ceștile pătate de cafea. Care este ingredientul banal care le va face de un alb perfect

De această dată vă vom dezvălui care este ingredientul banal care vă va face ceștile de cafea să arate ca unele noi. Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi de pe planetă.

Sunt oameni care pur și simplu nu își pot începe ziua fără o ceașcă de cafea, însă servirea constantă în ceștile albe le pot face să se păteze în timp, ajungând să lase urme inestetice care dau aspectul de murdar. Vei scăpa de această problemă dacă vei folosi pentru curățarea ceștilor amidonul de porumb.

Cum se fac albesc ceștile de cafea

Cei care au probleme cu ceștile care au devenit de un alb-gălbui la culoare nu trebuie să se resemneze și nici să cumpere unele noi. Nu doar cafeaua poate afecta ceștile albe. Și ceaiul poate avea același efect, ba mai mult, unele ceaiuri se iau mai greu și decât cafeaua, oricât ai încerca cu soluțiile care sunt disponibile în comerț. Soluția pe care v-o propunem nu costă mult ca soluțiile din comerț, este aproape naturală și este foarte eficientă.

Așadar, trucul care vă va face ceștile să arate ca unele noi se face cu ajutorul amidonului de porumb, a detergentului de vase, a oțetului și a bicarbonatului de sodiu.

Cum se procedează

Mai întâi, ceștile se vor lăsa să se înmoaie în apă fierbinte în care s-a pus un strop de oțet alb. După ce s-a răcit, apa cu oțet se va arunca. Apoi, într-un recipient se va pune două linguri de bicarbonat de sodiu peste care se adaugă puțin oțet astfel încât să se creeze o pastă.

Această pastă se întinde cu un burete pe interiorul și exteriorul ceștilor, după care peste pastă se va presăra amidon de porumb. În cești se va pune prosoape de bucătărie umezite în oțet, iar acestea vor fi lăsate așa peste noapte întru-un vas, lighean.

După ce au stat toată noaptea așa, ceștile se vor spăla așa cum procedați de obicei, cu apă și cu săpun lichid de vase. Diferența se va putea vedea cu ochiul liber. Veți avea ocazia, din nou, să beți cafea așa cum vă place, din cești de un alb perfect.