Ingredientul din bucătărie care îţi lasă canapeaua şi fotoliile ca noi. E varianta uşoară şi ieftină, trebuie să încerci

Ingredientul din bucătărie care îţi lasă canapeaua şi fotoliile ca noi. E varianta uşoară şi ieftină, trebuie să încerci
Ingredientul din bucatarie care iti lasa canapeaua si fotoliile ca noi. E varianta usoara si ieftina, trebuie sa incerci

Când vine vorba de procesul de curățenie generală, gospodinele caută tot felul de trucurin geniale și soluții care să le scape de corvoadă și să le ajute să curețe locuința eficient și rapid. Ce ingredient din bucătprie îți lustruiește canapelele. Funcționează de minune, încearcă-l și tu acum.

Cum cureți petele de pe canapea sau fotolii

Te bucuri de piese de mobilier de care ai mare grijă și le cureți des, pentru ca materialele să nu se deterioreze? Ei bine, specialiștii te sfătuiesc să ții cont de faptul că unele obiecte trebuie îngrijite mai des decât altele.

De exemplu, dacă ai canapele din stofă sau tapițerie delicată, este necesar să folosești produse naturale, prietenoase cu mediul, care să nu fie abraziv sau să pună în pericol textilele tale.

Să zicem că obișnuiești să mai lași câte o haină, două, pe canapea sau fotoliu, atunci când vrei să usuci rufele, iar afară este mult prea frig pentru a le lăsa pe balcon sau în curte.

Dacă observi pete de umezeală pe mobilier, nu te îngrijora, deoarece gospodinele ți-a pregătit o soluție naturală care te scapă de probleme.

Citește și Produsele de 5 lei care îţi curăţă perfect canapeaua. Scoate cele mai încăpăţânate pete şi o igienizează. Uită de cele scumpe!

Soluția naturală care elimină petele

În primul rând, vei aspira și scutura fotoliile înainte de a aplica orice produs, asta pentru a evita ca textilele să se păteze și a doua oară. Se scot pernele și se curăță individual.

Apoi, gospodinele îți recomandă să prepari un amestec de apă rece cu săpun de vase pentru a începe curățarea. Dacă dorești, poți opta pentru o alternativă cu alcool lichid.

Mai departe, iei amestecul cu o cârpă și începi să freci materialul fotoliul sau canapeaua, dintr-o parte în alta, concentrându-te pe pată. Când observi că se îndeparteaza pata, vei șterge materialul puțin câte puțin cu o cârpă curată și uscată, pentru ca pata să nu apară din nou.

Cel mai bun mod de a elimina petele de umezeală de pe fotoliile din material textil este ca imediat ce observi problema, să iei măsurile necesare pentru a le curăța. Ideal ar fi să eviți să mănânci sau să consumi băuturi în apropierea mobilierului, în special dacă tapițerie este fabricată din material textil.

Citește și Cu ce se curăță petele de vin. Amestecul puternic care le elimină imediat

Urmăriți Playtech.ro și pe