Ingredientul din bucătărie care este cel mai bun îngrășământ pentru roșiile din grădina ta. Face minuni și e ieftin

de: Ioana Bucur
14 06. 2023

Grija, atenția, efortul și câteva trucuri inedite sunt esențiale pentru a ne putea bucura de o grădină înfloritoare ce să ne ofere fructe și legume de bună calitate. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul din bucătărie care este cel mai bun îngrășământ pentru roșiile pe care le-ai cultivat. Este ieftin și eficient.

Care este ingredientul din bucătărie care este cel mai bun îngrășământ pentru roșiile din grădină

Roșiile sunt printre cele mai consumate legume în România, fiind savurate de oameni din toate colțurile țării. În ultimii ani, tot mai mulți dintre cei care locuiesc la casă decid să dedice un colț al grădinii cultivării fructelor și legumelor, reușind astfel să pună pe masă pentru familie și prieteni produse bio, sănătoase.

Cheia succesului este grija pe care o acordăm plantelor, iar un anumit truc are efecte spectaculoase.

Dacă ai în grădină roșii, trebuie să folosești drojdia, considerată o „bombă calorică”, ea fiind un îngrășământ excelent pentru ele.

La bază, acest ingredient folosit în general în bucătărie este o ciupercă. Are și rol de protecție, nu lasă alte ciuperci să se dezvolte și să îmbolnăvească planta.

Trebuie folosită cu grijă, pentru că are și unele efecte nedorite. Drojdia sărăcește solul de potasiu, deci nu trebuie să facem excese. Pentru a preveni această problemă, se recomandă să aplicăm pe sol apă de cenușă, care conține potasiu.

Te-ar putea interesa și: Ce îngrășământ se pune la crinii din grădină. Secretul celor mai talentați grădinari, așa vor înflori frumos

Ce trebuie să faci

Tratamentul pe bază de drojdie se aplică seara, când frunzele nu sunt arse de razele soarelui, iar plantele pot absorbi substanțele nutritive.

Pentru acest truc, vei avea nevoie de:

  • 50 de grame de drojdie
  • un litru de apă

Tot ce trebuie să faci este să dizolvi drojdia într-un litru de apă. Soluția obținută va mai trece printr-o nouă rundă de diluare: cu alți zece litri de apă, dacă dorim să facem fertilizare foliar sau cu cinci litri de apă, dacă facem fertilizare la rădăcină.

Între tratamente ar trebui să treacă cel puțin două săptămâni.

Te-ar putea interesa și: Zilele ideale din luna iunie în care trebuie plantați castraveții pentru toamnă. Așa vei avea murăturile perfecte