Ingredientul din bucătărie care combate respirația urât mirositoare. Cum îl folosești corect

de: Năstase Mirabela
10 12. 2020

Dacă te trezești dimineața cu respirație urât mirositoare, înseamnă că bacteriile se înmulțesc în gura ta pe timpul nopții și că nu există niciun flux de salivă care să le elimine.

Ingredientul din bucătărie care combate respirația urât mirositoare

Neplăcerea aceasta va fi combătută doar dacă te speli pe dinți. Acest miros neplăcut nu este însă eliminat de fiecare dată după perierea dinților. În plus, consumul de alimente, precum ceapa,usturoiul şi produsele alimentare condimentate pot provoca, de asemenea, respiraţie urât mirositoare.

Dacă aceasta persistă pe tot parcursul zilei, atunci trebuie să iei unele măsuri. În afară de periajul dinţilor şi folosirea aţei dentare, iată ce ar trebui să mai faci!

În mod normal, mirosul neplăcut este provocat de nivelul crescut de sulfură din corp. Dar există un ingredient care combate halena eficient. Acest ingredient la care ne reeferim este bicarbonatul de sodiu, care este ideal pentru împrospătarea respiraţiei. Bicarbonatul de sodiu ajută deci la eliminarea bacteriilor acumulate pe dinţi, ele fiind cele care cauzează mirosul neplăcut.

Astfel că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în două moduri:

1. Poți să dizolvi o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu în apă şi să îți clăteşti gura cu soluţia obţinută (3 minute).

2. A doua metodă este să pui bicarbonat de sodiu pe pasta de dinţi când periezi dinţii. Sau să înmoai periuţa în bicarbonat de sodiu şi să începi să periezi dinţii. Dacă faci acest lucru în mod constant, atunci respiraţia urât mirositoare, dar şi alte probleme ale cavităţii bucale vor putea dispărea.

Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul este un ingredient versatil, ieftin și eficient, motiv pentru care este folosit și astăzi în gospodării. Pentru a îndepărta petele sau a dezinfecta ori a scăpa de mirosurile neplăcute. Această pulberea albă reușește să-și facă treaba cu succes de fiecare dată.

Astfel că pentru a da un miros plăcut camerei tale, poți să presari bicarbonat de sodiu peste lucrurile din ea, covoare, mobilier, saltele și alte surse posibile de miros. Lăsă bicarbonatul de sodiu timp de 30 de minute pe ele, apoi aspiră-l.

Pentru a odoriza camera mai poți folosi și lămâia. Așadar, taie trei lămâi pe jumătate și fierbe-le în apă. Lasă-le pe foc timp de 30 de minute ori până observi că lămâile au început să emane mireasma lor citrică. Câtă vreme amestecul se răcește, aerul din încăpere se împrospătează. Folosește așadar bicrabonatul de sodiu, dar și lămâia pentru a da prospețime casei tale.