Ingredientul de numai 2 lei care te scapă de moliile din șifonier. Toată lumea îl are în bucătărie

de: Andrei Simion
14 08. 2023

Moliile pot fi unul dintre cele mai enervante lucruri legate de sosirea verii. Deși nu sunt cei mai dăunători, pot fi frustrante și nimănui nu-i place un pulover mâncat de molii. Așa că, ne-am gândit să-ți propunem ingredientul de numai 2 lei care te scapă de moliile din șifonier.

Moliile, aceste insecte enervenate pentru hainele tale

Din fericire, există o mulțime de modalități naturale de a scăpa de molii. Moliile sunt dăunători care distrug țesăturile, iar mărimea și culoarea moliilor de haine variază.

Spatele lor este întunecat, cu marcaje de culoare maro-gălbuie deschis, ceea ce le face ușor de recunoscut.
Insectele, numite molii de haine, vă consumă hainele din plăcere. Existența lor constă în împerechere, depunerea ouălor și devorarea hainelor tale îmbibate de transpirație. Toate se află în limitele dulapului sau containerului dumneavoastră de depozitare.

Vezi și: Cum scapi de molii cu ajutorul congelatorului. Trucul secret pe care puțini îl știu

O molie de haine se află în stadiul de omidă atunci când deschide ochii pentru prima dată și are nevoie de hrană imediat pentru a trăi și a se dezvolta.

Moliile se vor atașa adesea de bunuri precum pantaloni scurți de sport udați sau de pulover de lână și vor începe să ronțăie, deoarece au nevoie să ingereze materiale naturale precum componente animale și vegetale.

Oțetul, ingredientul de numai 2 lei care te scapă de moliile din șifonier

Cea mai populară soluție care te ajută să scapi de molii este oțetul, care poate ajuta la eliminarea lor din dulap și la ținerea lor departe de plantele și cămara ta.

Experții în controlul dăunătorilor explică cum să scapi de molii cu oțet, cu patru trucuri rapide pentru a le ține la distanță.

Vezi și: Cum elimini toate moliile din dulapuri. Niciodată nu vei mai avea probleme cu hainele

Oțetul este ideal pentru a descuraja moliile. Acestea au un simț al mirosului foarte sensibil, conceput pentru a le ajuta să găsească hrana.

Mirosul acru al oțetului face ca moliile să se simtă inconfortabil și le încurajează să treacă mai departe, explică experții.

”Înainte de a vă turna oțet peste tot în casă, iată ceva de care trebuie să țineți cont. Cât de bine funcționează poate depinde de câteva lucruri. Diferite tipuri de molii pot fi mai mult sau mai puțin afectate de miros decât altele.

De asemenea, puterea și concentrația oțetului, precum și cât de mult aer se mișcă în jur (ventilație), pot avea un impact asupra faptului dacă funcționează sau nu ca un repelent de casă împotriva moliilor.

Nu uitați că există și alte lucruri pe care le puteți face, cum ar fi să vă păstrați lucrurile curate și bine depozitate pentru a împiedica aceste creaturi enervante să se simtă ca acasă.”, recomandă majoritatea experților.

Ținând cont de acest lucru, iată patru moduri în care puteți folosi oțetul pentru a scăpa de molii în casă și în curte.

1. Folosiți oțetul pentru a șterge larvele

Utile atunci când scăpați de moliile din cămară sau când vă reîmprospătați dulapul și mobilierul din curte, curățarea cu oțet este o modalitate excelentă de a elimina larvele vizibile înainte ca acestea să eclozeze.

Asigurați-vă că aveți grijă când folosiți oțetul alb în casă, deoarece poate deteriora anumite suprafețe, cum ar fi metalele, blaturile din piatră, podelele din lemn masiv și anumite haine.

Întotdeauna verificați mai întâi soluția de curățare înainte de a vă angaja să folosiți soluția pe o suprafață mare vizibilă.

2.Creați o capcană pentru molii folosind oțetul

Capcanele de oțet sunt o soluție obișnuită pentru o serie de probleme legate de dăunători, cum ar fi scăparea de țânțari.

Vezi și: Fructele care te scapă de moliile din șifonier. Hainele tale nu vor mai fi mâncate

Este, de asemenea, cea mai simplă și mai ușoară soluție, capturând moliile mult timp după ce ați pus-o și ați plecat.

Pentru a crea o capcană de oțet pentru molii, puneți un bol sau un borcan mic lângă zona afectată și umpleți-l cu un amestec de oțet de cidru de mere, disponibil în magazine, și câteva picături de săpun de vase.

Capcanele de oțet sunt o soluție obișnuită pentru o serie de probleme legate de dăunători

3.Descurajează moliile cu bile de oțet

Pentru a împiedica moliile să intre în primul rând, atunci poți face mici bile îmbibate în oțet pe care să le lași în jurul casei și curții tale pentru a alunga moliile fără a le răni de fapt.

Pentru a face acest lucru, experții sugerează să înmoi în oțet bile de bumbac, cum ar fi aceste bile de bumbac organic de pe Amazon, sau pliculețe de țesături și să le așezi strategic în zonele în care vrei să descurajezi moliile.

Aceasta este o măsură preventivă bună, dar s-ar putea să nu fie cea mai bună linie de acțiune dacă aveți o infestare mare, avertizează experții. Așa că s-ar putea să fie nevoie să o folosiți în tandem cu o altă opțiune dacă s-au instalat deja.

4. Luați în considerare o îmbăiere în oțet pentru țesături

Moliile iubesc țesăturile, sau cel puțin așa se spune, așa că dacă găsești molii în dulapul tău, atunci s-ar putea să trebuiască să îți înmoi hainele în oțet pentru a te asigura că sunt lipsite de larve.

Poți folosi oțet alb în rufe și să speli hainele în mod normal, sau, pentru infestări grave, poți înmuia hainele direct în oțet timp de câteva ore.

Amestecați părți egale de apă și oțet într-un lighean sau chiuvetă și înmuiați hainele, perdelele sau obiectele din țesături afectate în soluție timp de una-două ore. După aceea, spălați articolele ca de obicei cu detergent și apă și uscați-le bine.

Vezi și: Amestecul cu oțet care te scapă definitiv de molii. Ce trebuie să faci în casa ta

Întotdeauna asigurați-vă că ați curățat și dulapul de haine înainte de a vă returna hainele pentru a evita să anulați toată munca depusă pentru a combate infestarea.

Concluzie

Deși oțetul este ingredientul care te poate ajuta să scapi de molii, este important să ai și grijă ca să nu se ajungă aici. Așadar, mare atenție, totuși!