De la bunica știm că cea mai eficientă otravă împotriva moliilor este naftalina. Dar aceasta miroase urât, este deosebit de toxică și nu trebuie să ajungă la îndemâna copiilor. În acest caz, oțetul poate fi soluția ta salvatoare.
Moliile de locuința se împart în două categorii, ambele la fel de stresante: molii care atacă mâncarea și altele care atacă textilele, în special pe cele ce conțin lână, blană, uneori mătase dar și alte tipuri de materiale textile. În perioada sezonului cald ne depozităm cu mare grijă puloverele preferate pentru a le păstra pentru venirea sezonului rece. Totuși, moliile pot fi extrem de deranjante în acest sezon cald, mai ales dacă acestea ajung la hainele tale preferate.
Să găsești șifonierul plin de molii și toate hainele distruse este un adevărat coșmar. Moliile preferă țesăturile naturale precum lâna sau bumbacul, dar și gulerele sau căciulile de blană. Dar mai ales preferă hainele în care s-a imprimat mirosul și transpirația noastră. Așadar, spală bine hainele înainte să le aranjezi în dulapuri și trimite la o curățătorie chimică paltoanele și îmbrăcămintea groasă de iarnă, să fii sigură că nu sunt infestate.
Citește și: Fructul care te scapă definitiv de molii. Ce să folosești în casa ta
Curățarea cu oțet este o modalitate excelentă de a elimina larvele vizibile înainte de a ecloziona. Poți folosi oțetul pentru a șterge dulapul și mobilierul din apropierea acestuia. Oțetul alb este un agent de curățare natural care modifică cu ușurință nivelul pH-ului suprafețelor pe care le atinge.
Totodată, te poți folosi de o sticlă cu pulverizator. Ai mare grijă la suprafețele pe care alegi să le cureți cu oțet alb. Oțetul alb poate deteriora anumite suprafețe precum blaturile de piatră, podelele din lemn de esență tare, dar și anumite tipuri de țesături.
De asemene, capcanele cu oțet sunt o soluție comună la o serie de probleme ce țin de dăunători. Dacă vrei să scapi de molii, atunci aceasta este o soluție rapidă și eficientă. Pentru a preveni apariția moiilor mai poți face bile mici îmbibate în oțet pe care să le lași în jurul dulapului de haine. Acestea pot fi puse chiar și în jurul casei pentru a preveni apariția acestor dăunători. Pentru a face acest lucru nu ai nevoie de foarte multe obiecte.
Citește și: Fructele care te scapă de moliile din șifonier. Hainele tale nu vor mai fi mâncate