Ingredientul de aur pentru cea mai gustoasă ciorbă ardelenească de porc. Ce secret are Bogdan Roman

de: Sabina Anastasia
27 09. 2023

Îl mai știi pe Bogdan Roman? Sibianul a făcut senzație la Masterchef cu rețetele sale. Bărbatul a făcut public modul său de preparare a ciorbei ardelenești de porc. Află în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum trebuie să procedezi. Secretul unui gust perfect.

Secretul lui Bogdan Roman pentru o ciorbă perfectă

Bogdan Roman a fost unul dintre concurenții care au făcut senzație la emisiunea Masterchef, prin talentul excepțional de a se juca cu ingredientele culinare, în așa fel încât să obțină un rezultat savuros. Acum, sibianul a dezvăluit pentru Adevărul cum se prepară ciorba ardelenească de porc.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Lista produselor pe care trebuie să le ai pentru a găti această mâncare presupune unele dintre cele mai comune. Dacă locuiești la țară sau la casă, mai mult ca sigur multe dintre ele le ai deja în cămară, în beci sau în lada frigorifică.

Există o plantă care, adăugată la final în preparat, îi schimbă complet gustul. Este vorba despre tarhon, o plantă cu frunze aromate, care aduce subtil a lemn dulce. Cu ajutorul ei, poți să împrospătezi mâncarea, să-i oferi un miros de primăvară și de un pic de eleganță. O poți folosi atât proaspătă, cât și uscată.

Bogdan Roman recomandă totuși adăugarea tarhonului proaspăt în mâncăruri. Ingredientul se asezonează foarte bine și cu peștele, puiul și ouăle. În Franța i se spune și regele ierburilor aromate, fiindcă face parte dintr-o combinație fină a bucătarilor: pătrunjel, tarhon, cervil și arpagic.

Cum să gătești ciorbă ardelenească de porc

Ingrediente:

  • 1/2 kilogram spată de porc;
  • 3-4 coaste afumate;
  • 2 cepe mărime medie;
  • 1 bucată țelină;
  • 1 rădăcină pătrunjel;
  • 1 ardei gras mărime medie;
  • 2 morcovi mari;
  • 3 linguri smântână grasă;
  • tarhon murat;
  • puțin ulei de floarea-soarelui;
  • 1 ou bătut bine;
  • 1 lingură făină grâu;
  • 2 linguri orez;
  • condimente: sare, piper, oțet.

Mod de preparare:

  1. Se curăță, se spală și se toacă legumele în cuburi mici, apoi se pun deoparte.
  2. Se spală carnea sub jetul de apă rece și se toacă în cuburi mai mari.
  3. Se pune puțin ulei la încins, se adaugă legumele, puțină sare și se călesc împreună.
  4. Se adaugă bucățile de carne și se rumenesc în oala cu legume deja călite.
  5. Se adaugă coastele afumate și se toarnă circa 3 litri de apă rece.
  6. Se lasă amestecul la fiert, la flacără mică și se adună spuma când este necesar.
  7. Se pune orezul, după ce carnea a fiert, și se mai lasă pe foc încă 20 de minute.
  8. Se amestecă, separat, oul bătut și făina, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe.
  9. Se toarnă câte puțină zeamă de ciorbă, amestecându-se încontinuu.
  10. Se toarnă 3-4 polonice de ciorbă și peste smântână.
  11. Se toarnă compoziția direct în oala de pe foc, încet, cu răbdare, apoi se stinge flacăra.
  12. Se adaugă sare, piper, oțet, în funcție de preferințe și, de asemenea, tarhonul tocat.

Ciorba ardelenească de porc este gata. Se poate servi la masă imediat, cu grijă însă să nu frigă. Se poate consuma și cu pătrunjel adăugat separat, la masă, deasupra preparatului. Poftă bună!