Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, odată cu instalarea sezonului rece. Dacă nu știi cum să prepari acest fel de mâncare cu ajutorul foilor de viță de vie, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică ce să adaugi în compoziția pe care o pui în foi, pentru un gust savuros.
Multe gospodine obișnuiesc să gătească sarmale cu frunze de varză murată. Există și rețete ce presupun folosirea foilor de viță de vie. Acestea oferă preparatului final un gust savuros, fiind și de sezon. În această perioadă a anului, gospodinele se pregătesc pentru recoltarea strugurilor.
Foile de viță de vie oferă sarmalelor un gust deosebit. Importantă este în acest sens și compoziția pe care o prepari. Româncele folosesc, de obicei, carne de porc pentru a pregăti compoziția pentru sarmale. Un ingredient pe care trebuie neapărat să-l adaugi în ea este pieptul de pasăre.
Pentru ca rezultatul final să nu fie unul gras, cei mai experimentați bucătari recomandă amestecarea cărnii de porc cu pieptul de pasăre. La final, sarmalele vor ieși mai gustoase decât de obicei, dar și mai fragede, și mai suculente. Iată cum trebuie să le gătești!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dacă lichidul din oala cu sarmale scade prea mult, se completează cu apă călduță. Sarmalele sunt, de regulă, gătite după o oră jumătate. Se pot servi imediat, după ce s-au răcit puțin, ca să nu frigă. Se pot mânca simple sau alături de o garnitură pe bază de smântână sau iaurt. Poftă bună!