Ingredientul care transformă pâinea cu usturoi într-un real deliciu. Așa ceva sigur nu te gândeai că merge adăugat
Gospodinele își doresc să îi surprindă de fiecare dată pe cei dragi, așa că încearcă diverse trucuri dezvăluite de bucătarii profesioniști pentru preparatele pe care le pot face toate doamnele. Pâinea cu usturoi și unt poate și un real deliciu, dar pentru asta bucătăresele nu trebuie să uite de un anumit detaliu. Cu siguranță multe nu s-au gândit să adauge așa ceva în rețetă. Iată despre ce este vorba!
Rețetă pentru pâine cu usturoi: ce ingredient trebuie să adaugi?
Majoritatea gospodinelor încearcă să vină cu ceva nou pentru cei pe care îi iubesc. Acestea aleg astfel să încerce trucurile deosebite pe care chefii le aduc în prim-plan. Un preparat deosebit și din ce în ce mai iubit de români este chiar pâinea cu usturoi.
Deși se gătește extrem de ușor, chiar și unele bucătărese cu experiență nu știu să o pună în valoare și să îi ofere echilibru în aromele destul de puternice pe care le are.
Pentru un plus de gust, ai nevoie de puțină maioneză pe care o poți face în casă sau pe care o poți cumpăra de la magazin. Află că pâinea nu va fi uscată dacă o vei unge cu un sos alb pe care de cele mai multe ori îl regăsești alături de preparatele de tip fast-food. Nu uita că pentru acest preparat este nevoie să ai grijă la pașii pe care îi urmezi.
- Ingrediente
Pâine
Usturoi
Unt
Maioneză
Sare
Piper
Verdeață
Cașcaval/parmezan
Mod de preparare
Este important să alegi o pâine de bună calitate, iar pentru aspect este recomandată bagheta, care urmează să fie tăiată în două, pe lung. După ce o tai cu grijă ca să nu se rupă, unge bucata cu unt și bagă totul într-o tavă încăpătoare la cuptor pentru 4 minute la 160 de grade Celsius.
Scoate pâinea și unge toată suprafața cu un strat subțire de maioneză. Bagă din nou tava la aparatul electrocasnic pentru 2 minute și scoate produsul pe care presari cu grijă cașcaval sau parmezan ras cât mai fin.
Ulterior, lasă alimentele la cald pentru încă 3-4 minute, iar la final taie în bucăți bagheta și pune pătrunjel sau ierburi de Provence pe partea cu restul ingredientelor.
Aceasta se poate servi alături de o supă cremă de roșii, într-un platou cu diverse mezeluri, brânzeturi, măsline și alte legume tăiate fin, dar și cu o porție delicioasă și proaspătă de spaghete cu sos roșu făcut în casă și cu puțin busuioc. Cu siguranță pofticioșii familiei o să fie încântați de rezultat!