Ingredientul care se pune în iahnia de fasole pentru un gust special. Aşa se face doar la mănăstire

de: Sabina Anastasia
11 08. 2023

Există tot felul de trucuri și secrete la care gospodinele apelează pentru a aromatiza mâncărurile. Dacă iahnia de fasole este una dintre cele preferate de tine, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică ce să adaugi în preparat, pentru a-i oferi un gust special, ca la mănăstire.

Ingredientul secret pentru iahnie

Iahnia este una dintre principalele mâncăruri care se gătesc pe bază de fasole. Este foarte aromată și gustoasă, iar consumată de la mănăstire nu poate să te dezamăgească niciodată. În articolul de astăzi, Playtech Știri îți prezintă o rețetă de la mănăstire, care va face minuni.

Există un ingredient care schimbă complet gustul preparatului. Papilele gustative îți vor mulțumi, dacă vei adăuga în mâncare boia dulce afumată. Bineînțeles, o poți înlocui cu cea picantă, dacă aceasta este preferata ta. Iahnia de fasole va fi delicioasă!

Citește și: Ingredientul banal care se pune în iahnia de fasole pentru a ieşi ca la restaurantele tradiţionale. E reţeta preferată de post

Nu uita! Fasolea trebuie lăsată întotdeauna la înmuiat înainte de a fi folosită în diverse feluri de mâncare. Probabil, nu există nicio gospodină care să nu cunoască această regulă. Dacă o respecți, indiferent ce vrei să gătești, preparatul va fi savuros.

Rețetă simplă de iahnie de fasole

Ingrediente:

  • 400 g fasole;
  • 3 cepe roşii;
  • 3-4 căţei usturoi;
  • boia dulce afumată;
  • cimbru;
  • 1 foaie dafin;
  • 4 linguri pastă de roşii;
  • 3-4 linguri ulei.

Mod de preparare:

  1. Se alege, se spală și se lasă fasolea la stat de seara până a doua zi dimineața.
  2. Se fierbe fasolea în două, trei ape.
  3. Se scurge fasolea prin sită când bobul este moale, dar întreg.
  4. Se curăță, se spală și se toacă ceapa și usturoiul.
  5. Se călesc cele două legume într-o tigaie cu puțin ulei.
  6. Se adaugă fasolea, când ceapa devine sticloasă.
  7. Se adaugă puțină apă în tigaia cu fasole.
  8. Se pregătește pasta de roșii cu sare, piper, cimbru și boia dulce afumată.
  9. Se toarnă amestecul pe bază de roșii în tigaia cu fasole.
  10. Se adaugă o foaie de dafin și se lasă amestecul să scadă, la foc potrivit.

Iahnia de fasole este gata. Poate fi servită imediat ce se răcește puțin, pentru a nu frige. Se poate consuma împreună cu murăturile preferate – castravreți, conopidă, gogoșari etc.. Poate fi, de asemenea, ornată cu pătrunjel verde pentru un plus estetic.