Finalul verii marchează debutul pregătirilor pentru lunile de iarnă. Gospodinele din toate colțurile țării își fac listele de cumpărături și încep să prepare gem, dulceață, zacuscă, sos de roșii, pentru a se putea bucura de gustul verii și în zilele friguroase. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul care se pune în dulceață pentru a nu se zaharisi. Trucul folosit de mamele și bunicile noastre o vor ajuta să reziste și mai mult timp în cămară.
Primele zile ale lunii august reprezintă momentul în care gospodinele încep mobilizarea pentru umplerea rafturilor din cămară cu produse de care să se bucure familia și musafirii în timpul sezonului rece, când fructele și legumele românești dispar de pe tarabele din piață.
Se fac listele de cumpărături, iar în multe case se prepară deja gemul, zacusca, bulionul de roșii, iar lista poate continua.
În topul preferințelor românilor se află, fără doar și poate, dulceața. Savurată la micul dejun, întinsă pe o felie de pâine prăjită sau folosită ca umplutură pentru clătite, este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Te-ar putea interesa și: Dulceață de gutui ca la bunica. Secretul ca să își păstreze aroma toată iarna. Așa va rămâne parfumată
Nu este greu de făcut și dacă ții cont de un truc simplu, vei vedea că o reziste foarte mult timp pe raftul din cămară.
Ingredientul care se pune în dulceaţă pentru a nu se zaharisi este zeama de lămâie. Nu ai nevoie de foarte multă, este suficientă cantitatea obținută dintr-o jumătate de fruct. Tot ce trebuie să faci este să o adaugi în compoziție chiar înainte de a lua de pe foc vasul în care se face dulceața.
Un alt sfat pentru a preveni zaharisirea este să ne asigurăm că borcanele în care transferăm dulceața sunt perfect ucate, compoziția nu trebuie să intre în contact cu apa.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu vişinele înainte de a le pune la fiert. Aşa prepari cea mai bună dulceaţă