Ingredientul care nu are ce să caute în cozonaci. Nu vor mai ieși pufoși, strică și gustul

de: Bișinicu Andreea
15 12. 2022

În prag de Crăciun, gospodinele din România se întrec în a prepara cei mai pufoși și gustoși cozonaci. Cu nucă, rahat, stafide și ciocolată, desertul preferat al românilor de sărbători tronează pe masa festivă, ca o adevărată vedetă a sezonului. Secretul unei rețete perfecte. Ce ingredient nu trebuie adăugat în rețeta de cozonac, sub nicio formă.

Trucuri geniale pentru a prepara cel mai gustos cozonac

Cui nu-i plac cozonacii mari, pufoși și dulci? Deși rețeta poate părea complicată, la prima vedere, gospodinele încearcă să-i impresioneze pe musafirii lor de la masa de Crăciun, preparând un desert savuros și cu un gust aparte.

Mariana Muraru, cea supranumită „Regina cozonacilor din România”, mărturisește care sunt cele mai importante trucuri care te pot ajuta să obții cel mai gustos și pufos cozonac. Desigur, secretul constă în frământarea aluatului.

„În primul rând, toate ingredientele trebuie sa fie de cea mai bună calitate. Dacă se răcește coca, nu mai crește. Eu apreciez după culoare: coca trebuie să fie galben-aurie.

Foarte important este frământatul. Eu bat coca, o frământ până curge apa pe mine. Reteta trebuie respectata cu sfințenie. Se folosesc cantități stabile.

Umplutura poate fi foarte diferită: cu bezea, nuca de foarte buna calitate, rahat, stafide, ciocolata si chiar si visine. Eu respect aceste reguli, iar cozonacii pe care îi fac sunt foarte apreciati”, a declarat Mariana Muraru, potrivit Bucătăria Noastră.

Citește și Ce să faci cu nuca înainte să o pui în cozonac. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Făina rece nu are ce căuta în rețeta de cozonac

Un aspect extrem de important este să păstrăm toate ingredientele necesare rețetei de cozonac la temperatura camerei, cu câteva ore înainte.

De asemenea, bucătăria în care pregătim aluatul trebuie să aibă o temperatură constantă, atât în timpul frământatului, cât și în timpul coacerii cozonacilor.

Un alt truc genial este să nu folosești făină rece, atunci când prepari cozonacul. Mai mult de atât, coca de cozonac se frământă cu mâinile înmuiate în ulei călduț.

Gospodinele îți recomandă să folosești cantități moderate de nucă, pentru umplutura cozonacului. În cazul în care folosești prea multă nucă, desertul tău va căpăta un gust amărui.

Citește și Secretul celui mai gustos cozonac pentru sărbători. Câtă nucă trebuie să pui în aluat, de fapt