Ingredientul care elimină imediat arsura de pe oale și tigăi. Costă mai puțin de 5 lei

de: Bișinicu Andreea
16 02. 2023

De cele mai multe ori când prăjești carne sau cartofi în tigaie sau oală, observi arsura care se formează pe fundul recipientului. Iată trucul genial care te scapă de această problemă. Cum elimini arsura de pe vasele de bucătărie.

Secretul prin care scapi de arsura din tigaie

Atunci când uiți mâncarea pe foc numai câteva minute, te poți alege cu un adevărat dezastru în bucătărie, susțin specialiștii. Vasele în care gătești se pot arde pe fund, iar murdăria poate fi greu de curățat.

De aceea, experții te sfătuiesc să apelezi la câteva trucuri geniale, care te vor ajuta să scapi de aceste probleme domestice.

Cu toții știm că spălatul vaselor poate deveni o reală corvoadă, atunci când mâncarea se lipește de fundul oalelor sau al tigăilor.

Cele mai multe dintre gospodine lasă vasele la înmuiat, în apă caldă și detergent, sau utilizează soluții chimice pentru ca grăsimea să se dizolve. Cu toate acestea, cel mai bun remediu este chiar un ingredient banal și ieftin, care se găsește sigur la tine în casă.

Este vorba, bineînțeles, de bicarbonatul de sodiu, considerat a fi ingredientul minune al oricărei gospodării. Tot ce trebuie să faci este să presari un strat generos de bicarbonat pe fundul recipientului unde este grăsimea întărită.

Citește și Trucul genial cu folie de aluminiu pe care îl știu doar bucătarii profesioniști. Ce să faci în bucătărie

Cu ce ingredient cureți eficient tigăile și oalele din bucătărie

Apoi, adaugă puțină apă, cât să se formeze o pastă. Ai grijă ca bicarbonatul să nu se dizolve complet. Amestecul se lasă să acționeze timp de o jumătate de oră, după care spală recipientul, folosind partea abrazivă a buretelui de vase sau un burete de sârmă.

Vei observa imediat cum bicarbonatul dizolvă eficient mâncarea arsă de pe vase și le curăță fără mare efort. În plus, vorbim de o metodă naturală, fără să apelăm la soluțiile chimice din comerț. Poți presăra bicarbonat și pe buretele de vase, atunci când le speli.

În ceea ce privește exteriorul tigăilor și oalelor, vasele pot fi curățate cu bicarbonat, oțet și zeamă de lămâie. Poți amesteca 2 linguri din fiecare ingredient și cu pasta obținută vei freca oalele pe dinafară. Murdăria va dispărea în doi timpi și trei mișcări.

Citește și Arsură pe ceaun, tigaie sau oală? Soluțiile simple care le curăță în doar 10 minute