Un celebru bucătar a tras un puternic semnal de alarmă cu privire la produsul pe care mulți au ajuns să îl consume zi de zi. Acesta l-a numit „îngrozitor” și „la două elemente de plastic”, punctând că acest ingredient ar trebui interzis în preparate și retras din magazine.
Cunoscutul bucătar James Martin, fosta gazdă a show-ului Saturday Kitchen, a vorbit recent despre un produs pe care îl consideră un pericol pentru sănătatea organismului uman, cerând să fie chiar scos din magazine.
Martin, în vârstă de 50 de ani, a cerut ca acest ingredient de bază să fie „interzis” în preparate, numindu-l „îngrozitor” și „la două elemente de plastic”.
El a punctat că oamenii nu sunt conștienți de ingredientele „ascunse” din margarină.
„Margarina ar trebui interzisă. Sunt lucruri îngrozitoare, îngrozitoare, este la două elemente de plastic. Este mâncarea gata preparată, este mâncarea de pachete, sarea ascunsă, grăsimea ascunsă. Aceasta este problema în această țară”, a declarat James Martin, pentru Sunday Post.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pe care îl puneau bunicile în piure ca să iasă cremos și pufos. Secretul pentru un gust ca în copilărie
Bucătarul spune că preferă să folosească în locul ei laptele integral, untul sau smântâna, în condițiile în care el este „copil de fermier”, precizând că, în casa lui, în perioada copilăriei, nu a existat lapte semi-degresat.
„Aceasta este problema în această țară. Nu este untul dintr-un bloc de unt sau untul pe care îl pui pe pâine prăjită ca ingredient”, a mai spus bucătarul.
În cadrul interviului, celebrul bucătar a povestit cum încerca să își prepare singur, de acasă, mesele de prânz pe care le lua apoi la pachet.
„Aș avea felii de pâine albă unsă cu unt și banane piure, cu un Cadbury Flake pe ea, aș fi apăsat, aș fi înfășurat în folie alimentară”, a povestit el.
James Martin a lansat recent propria carte de bucate, numită simplu: „Unt”. În paginile ei a inclus nu mai puțin de 130 de rețete ce includ acest produs, pe care el îl numește „cel mai important ingredient din lume”.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul banal care face ca tricourile tale să rămână ca noi chiar şi după mai multe spălări. O să procedezi şi tu aşa