Ingredientul banal din bucătărie care te scapă de gândaci. Nu-i vei mai vedea niciodată prin casă

de: Andrei Simion
20 07. 2024

Știm foarte bine că sezonul gândacilor este unul dintre cele mai greu de suportat, mai ales atunci când prețuim curățenia în casele noastre. De aceea, îți arătăm cum să folosești un ingredient obișnuit din bucătărie care te va ajuta să elimini aceste insecte imediat. Cea mai bună parte este că nu va trebui să apelezi la substanțe chimice! Ingredientul banal din bucătărie care te scapă de gândaci.

Ingredientul din bucătărie care te scapă de gândaci

Deși se spune că acești gândaci hemimetaboli sunt un semn de murdărie, este important să știi că există multe motive care pot provoca apariția lor, în special reciclarea deșeurilor. Este adevărat că prezența cutiilor de carton sau a sticlelor de sticlă umede poate atrage aceste insecte, dar drenajul este principalul mod prin care ele ajung în casele noastre.

Indiferent de cât de curată este casa ta 24/7, trebuie să ții cont că nu lăsarea vaselor murdare cu resturi de mâncare este o practică ideală pentru a elimina toate tipurile de gândaci. De asemenea, închiderea oricăror deschideri ale drenajului, fie că este vorba de duș, chiuvetă sau chiar scurgerile din casă, va funcționa ca o măsură preventivă.

Ingredientul banal din bucătărie care te scapă de gândaci.

 

Ingrediente

  • 1 parte bicarbonat de sodiu
  • 1 parte zahăr pudră

Instrucțiuni

Amestecă bicarbonatul de sodiu și zahărul pudră într-un recipient. Pune amestecul în mici recipiente sau capace de sticle și distribuie-le în zonele problematice pe care le-ai identificat anterior.

Acum, trecând la subiect, bicarbonatul de sodiu poate fi cel mai bun aliat atunci când vine vorba de a scăpa de acești insecte cu aripi. Așadar, iată pașii pentru a-l folosi eficient.

Pune amestecul în mai multe recipiente și așază-le aproape de crăpături, sub chiuvete, în spatele electrocasnicelor sau în orice alt loc unde gândacii ar putea să se ascundă. Verifică la câteva zile și înlocuiește amestecul atunci când este necesar. Este posibil să vezi rezultate în doar o săptămână.