Ingredientul banal care se pune în salamul de biscuiţi de post. Aşa iese aromat, doar bunicile îl mai fac aşa

de: Ioana Bucur
10 03. 2023

Doar pentru că alegem să respectăm restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced cele mai importante sărbători creștine din an nu înseamnă că trebuie să ne luăm adio de la preparatele gustoase. Află care este ingredientul banal care se pune în salamul de biscuiți de post, dându-i o aromă senzațională.

Ingredientul ce nu ar trebui să lipsească din salamul de biscuiți de post

Știm deja că una dintre cele mai mari provocări pentru cei care respectă postul este să găsească preparate care să se încadreze în restricțiile impuse și să fie la fel de gustoase.

Dacă ai nevoie de inspirație pentru un desert, salamul de biscuiți de post este cea mai bună variantă. Va trebui doar să ai grijă când mergi la cumpărături, să citești cu grijă ingredientele produselor pe care le vei folosi, mai ales biscuiții și ciocolata.

Ingrediente

Pentru a pregăti salam de biscuiți de post, vei avea nevoie de:

  • 450 de grame de biscuiți simpli
  • 200 de grame de nucă
  • 75 de grame de unt de cacao sau de cocos
  • 200 de grame de ciocolată amăruie
  • 200 de mililitri de apă
  • 100 de grame de zahăr
  • un vârf de linguriță de sare
  • două lingurițe de esență de rom
  • stafide

Te-ar putea interesa și: Trucul pentru cea mai gustoasă omletă de post. Cu ce sa înlocuiești ouăle

Mod de preparare salam de biscuiți de post

Se pune un sfert din cantitatea de biscuiți și un sfert din cea de nuci într-un robot de bucătărie. După ce sunt mărunțite, se transferă într-un bol încăpător.

Biscuiții rămași se rup în bucăți mai mari, iar nucile rămase de toacă folosind un cuțit. Se adaugă în același bol.

Se pune pe foc o cratiță cu apă. Se toarnă zahărul și se amestecă până se dizolvă și apoi ciocolata. Se amestecă până se topește ciocolata. Se stinge focul și se pun imediat untul de cacao sau de cocos, esența de rom și se amestecă din nou.

Siropul de ciocolată se toarnă peste ingrediente și se omogenizează compoziția. Se împarte în două, se înfășoară în folie alimentară și se lasă cel puțin două sau trei ore în frigider înainte de a fi servit.

Dacă vrei să îi dai o aromă deosebită, din compoziție nu ar trebui să lipsească stafidele.